Esteu aquí

Materials

Descarrega’t fullets informatius sobre el programa i tota mena de materials pensats per ajudar-te a practicar català amb la teva parella lingüística.

 

NOU RECURS AUDIOVISUAL: "Màgia per conversar", tres vídeos en què el mag Eduard Juanola us proposarà temes de conversa a partir de diversos trucs de màgia.   

 

Vídeos en què el mag Eduard Juanola fa una sèrie de trucs de màgia, a partir dels quals proposa un tema d’interès relacionat amb la seva actuació per encetar una conversa en català.

Màgia per conversar

Vídeos en què el mag Eduard Juanola fa una sèrie de trucs de màgia, a partir dels quals proposa un tema d’interès relacionat amb la seva actuació per encetar una conversa en català.

Com ho diries en català?

Joc interactiu per detectar i evitar manlleus innecessaris.

Agafa el micro.cat

Karaoke en català.

Cercaapps

Cercador d'apps en català

#GuióChallenge TV3

Guions d'escenes llegendàries de les sèries de TV3 per fer-ne una lectura dramatitzada.

Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada

Curtmetratges en línia del FIC-CAT.

Tràilers i espots de cinema en català

Malaia

Plataforma digital per a contingut en català tant a Youtube com a Instagram.

Viasona

Enciclopèdia de grups, discos i lletres en català.

Viquipèdia

Enciclopèdia lliure en català.

Viccionari

Diccionari polifacètic, amb l'objectiu de recollir totes les paraules del món i explicar-les en català.

Viquidites

Col·lecció lliure de citacions, frases fetes i locucions i dites populars.

Viquitexts

Obres de tota mena en català que estan en el domini públic o sota una llicència lliure

Ioga: els àssanes principals

Escriptors confinats. PEN català

Canal de Youtube de la secció catalana de l'associació d'escriptors PEN Club Internacional.

Exposició "Badia i Margarit, 100 anys"

Exposició virtual que recupera el contingut de la mostra «El rectorat Badia i la transició a la Universitat de Barcelona» sobre Antoni Maria Badia i Margarit (Barcelona, 1920 - 2014), filòleg i lingüista català especialista en història de la llengua i gramàtica catalana.

Projectes cooperatius per entrenar assistents de veu en català

Vols que les màquines i els assistents de veu parlin català? Aquí tens tres maneres d'ajudar-les. És fàcil, divertit i enganxa. Passa una estona divertida i útil i comparteix-ho amb els teus amics!

Dictats en línia

Treballa l’ortografia amb aquesta col·lecció de dictats en línia autocorrectius dels nivells elemental, intermedi, suficiència i superior. Només has de parar l’orella i començar a escriure!

Endevina

Programa d'exercicis de lèxic, elaborat per Jordi Esteban, adreçat a aprenents dels nivells elemental i intermedi de català. Conté 16 temes amb 20 exercicis contextualitzats.

Saber-ne un niu

Programa d'exercicis de frases fetes, elaborat per Jordi Esteban, adreçat a aprenents del nivell de suficiència de català.

Barrina

Programa d'exercicis de lèxic, elaborat per Jordi Esteban, adreçats a aprenents dels nivells intermedi i suficiència de català. Conté 16 temes amb 20 exercicis contextualitzats.

Jeroglífics

Col·lecció de quatre blocs de jeroglífics i propostes per explotar-los didàcticament a l’aula de llengua, elaborats per Jordi Esteban.

Més continguts que us poden interessar a la pàgina de Llengua Catalana Fes créixer la llengua des de casa.

Indicacions per a les entitats i els establiments col·laboradors

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, que és gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). VxL és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una altra aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Com hi poden participar les entitats i els establiments col·laboradors?

  • Les entitats i associacions participen en el VxL de diverses maneres: difonent el programa, sent Punt d’inscripció o Punt de Trobada del VxL, aportant persones voluntàries i aprenentes d’entre els seus associats, constituint parelles lingüístiques, oferint les seves activitats als participants o col·laborant puntualment en l’organització d’activitats conjuntament amb els centres de normalització lingüística (com ara les pràctiques lingüístiques de l’alumnat del CPNL o de les parelles lingüístiques). Algunes d’aquestes entitats ofereixen descomptes amb el carnet de VxL.
  • Els establiments col·laboradors ofereixen a les persones participants la possibilitat d’usar la llengua catalana, en un espai d’ús quotidià. També poden col·laborar puntualment en l’organització d’activitats conjuntament amb els centres de normalització lingüística (com ara les pràctiques lingüístiques de l’alumnat del CPNL o de les parelles lingüístiques). Alguns d’aquests establiments ofereixen descomptes amb el carnet de VxL.

Què cal tenir en compte?

  • Les entitats i els establiments col·laboradors amb el VxL han de tenir present que:

► La llengua vehicular de VxL és la llengua catalana.

► L’única denominació que s’ha d’utilitzar en la documentació i en totes les activitats que hi estiguin relacionades, ha de ser Voluntariat per la llengua (VxL).

► El marc de relació ha de ser sempre respectuós i neutre perquè totes les persones que hi participen se sentin respectades en les seves ideologies i creences.

  • Només per a les entitats col·laboradores:

► No es pot utilitzar el VxL com una plataforma de captació de socis.

► Tota la informació i comunicacions que s’intercanviïn (correus electrònics, watsapps, tuits, etc.)  amb les persones participants en el VxL, i en activitats complementàries d’aquest, només es poden utilitzar per a l’organització d’activitats del VxL.

Durada de les adhesions

La durada de les adhesions d’entitats i establiments col·laboradors és de dos anys, a partir de la data de signatura. Les adhesions es consideren renovades per nous períodes de dos anys més, amb les mateixes condicions, si abans no es manifesta el contrari al Centre de Normalització Lingüística corresponent.

Dades de caràcter personal

Totes les dades de caràcter personal són tractades d’acord amb el Reglament General de Protecció de Dades– Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril (art. 6.1 i 13). En cap cas no s’utilitzen per a altres usos ni es cedeixen a tercers, llevat que hi hagi una obligació legal.

El CPNL actua per compte de la Direcció General de Política Lingüística, responsable del programa VxL, per al tractament de les dades de caràcter personal necessàries per a la gestió de les activitats del VxL. Informa amb caràcter previ a les persones participants i a les entitats i establiments col·laboradors, de les finalitats, tractament i drets en relació amb l’ús de les dades personals que són necessàries de recaptar.

Amb la formalització de l’adhesió o la participació en el VxL, entitats i establiments col·laboradors i persones participants manifesten haver estat informats dels termes i condicions de la política de privacitat del VxL. També es comprometen a guardar confidencialitat de qualsevol dada personal a què tinguin accés en el marc del programa i a no utilitzar-la per cap altra finalitat que no siguin les activitats del VxL.

Les dades personals de les persones de contacte d’entitats adherides i d’establiments col·laboradors del VxL són incorporades en el fitxer Convenis, protocols, adhesions del CPNL i el seu tractament s’empara en allò que estableix l’art. 19 de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Els representants d’aquestes entitats o les persones interessades poden exercir els drets d’accés a les dades, modificar-les, rectificar-les, suprimir-les, limitar-ne el tractament o oposar-s’hi, adreçant un escrit al Consorci per a la Normalització Lingüística, carrer de Muntaner, 221 (08036 Barcelona), telèfon 932723100, adreça-e cpnl@cpnl.cat. Més informació a la web: https://www.cpnl.cat/proteccio-dades/gestio-de-convenis.html.

separador de seccions

separador de seccions

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!