Esteu aquí

Virtual

El VxL ofereix una nova modalitat,  el VxL virtual, que permet practicar català a través de la conversa per mitjà de plataformes de videoconferència. Aquesta nova modalitat neix amb l’objectiu de facilitar la pràctica del català a persones que no poden fer un voluntariat presencial.

Què és el VxL virtual?

Es basa, com el presencial, en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. L’única diferència és que les trobades són virtuals.

Qui pot participar-hi?

Persones majors d’edat amb coneixements bàsics d’Internet que es comprometin una hora a la setmana, durant 10 setmanes, a conversar en català de manera virtual.

Apuntar-s’hi és molt fàcil

Només cal emplenar la fitxa d’inscripció i triar la modalitat virtual http://vxl.cat/participa-hi.

Requisits tècnics

  • Ordinador amb bona connexió a Internet.
  • Càmera, micròfon  i altaveus a l’ordinador (o auriculars).
  • Descarregar i instal·lar un programa de videoconferència* i iniciar sessió.

*Les aplicacions informàtiques de videoconferència escollides i emprades en el Voluntariat per la llengua virtual són alienes a la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa no en pot garantir el funcionament correcte ni l’ús adequat per part de les persones usuàries. Així mateix, les polítiques de privacitat i les condicions d’ús són les que estableix l’aplicació triada.

Com es formen les parelles virtuals?

Es formen a partir de les preferències que manifesten els voluntaris i els aprenents i, sobretot, en funció de la disponibilitat horària.
Els dinamitzadors de VxL posen en contacte els dos membres de la parella, en fan el seguiment, ofereixen suport i atenen les consultes dels participants.

Materials de suport en línia

A  l’apartat VxL virtual hi ha documents específics adreçats a les parelles virtuals:
-          Orientacions per a les persones aprenentes
-          Orientacions per a les persones voluntàries
-          Instruccions bàsiques per a l’ús d’aplicacions de videoconferència

Els participants també poden utilitzar els materials de suport en línia per promoure les converses (Parlem tu i jo; Llegir per parlar, llegir per aprendre, etc.) que hi ha a Materials

separador de seccions

separador de seccions

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!