Esteu aquí

Virtual

El VxL ofereix una nova modalitat,  el VxL virtual, que permet practicar català a través de la conversa per mitjà de plataformes de videoconferència. Aquesta nova modalitat neix amb l’objectiu de facilitar la pràctica del català a persones que no poden fer un voluntariat presencial.

Què és el VxL virtual?

Es basa, com el presencial, en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. L’única diferència és que les trobades són virtuals.

Qui pot participar-hi?

Persones majors d’edat amb coneixements bàsics d’Internet que es comprometin una hora a la setmana, durant 10 setmanes, a conversar en català de manera virtual.

Apuntar-s’hi és molt fàcil

Només cal emplenar la fitxa d’inscripció i triar la modalitat virtual http://vxl.cat/participa-hi.

Requisits tècnics

  • Ordinador amb bona connexió a Internet.
  • Càmera, micròfon  i altaveus a l’ordinador (o auriculars).
  • Descarregar i instal·lar un programa de videoconferència* i iniciar sessió.

*Les aplicacions informàtiques de videoconferència escollides i emprades en el Voluntariat per la llengua virtual són alienes a la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa no en pot garantir el funcionament correcte ni l’ús adequat per part de les persones usuàries. Així mateix, les polítiques de privacitat i les condicions d’ús són les que estableix l’aplicació triada.

Com es formen les parelles virtuals?

Es formen a partir de les preferències que manifesten els voluntaris i els aprenents i, sobretot, en funció de la disponibilitat horària.
Els dinamitzadors de VxL posen en contacte els dos membres de la parella, en fan el seguiment, ofereixen suport i atenen les consultes dels participants.

Materials de suport en línia

A  l’apartat VxL virtual hi ha documents específics adreçats a les parelles virtuals:
-          Orientacions per a les persones aprenentes
-          Orientacions per a les persones voluntàries
-          Instruccions bàsiques per a l’ús d’aplicacions de videoconferència

Els participants també poden utilitzar els materials de suport en línia per promoure les converses (Parlem tu i jo; Llegir per parlar, llegir per aprendre, etc.) que hi ha a Materials

separador de seccions

separador de seccions

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!