Vés al contingut

En Josep Tresens és un nou voluntari del VxL a Santa Coloma de Gramenet

Voluntari del VxL de Santa Coloma de Gramenet
  • Per què t'apuntes al Voluntariat per la Llengua?

Fa anys que em rondava pel cap fer-ho però tenia feina en la criança dels meus fills. Ara, ja són prou autònoms i he pogut fer el pas d'apuntar-m'hi.

A més, la meva mare, que va morir aquest estiu passat, havia sigut voluntària per la llengua fa anys i fer-me'n jo ara era continuar, d'alguna manera, el seu relleu.

  • Com has conegut el programa?

Tinc contacte sovintejat amb persones que treballen al Centre de Normalització Lingüística (CNL) L'Heura i, cada Sant Jordi, posen paradeta a la Plaça de la Vila. Cada any, en passar pel davant i saludar em creava una petita espina que volia treure'm d'una vegada per totes!

  • Heu començat les trobades amb la parella lingüística?

Fa tres setmanes que hem començat a trobar-nos una hora setmanal amb la meva parella lingüística.

Ho visc com una experiència molt positiva. Ell em fa coneixedor de la seva situació personal que viu com a migrant: com s'ha sentit acollit a casa nostra, el seu món laboral, les seves aficions, gustos,... i alhora conec una mica més la cultura del país d'on ha arribat, la seva família, els seus estudis, les seves expectatives, etc.

És una conversa amena, planera i cordial.

  • Recomanaries l'experiència?

I tant! Ara que ja m'he deslliurat de les meves càrregues familiars em puc permetre gaudir d'aquesta hora de conversa! És mantenir un contacte amb persones que, per la seva banda, estan fent un gran esforç de formació cultural i per a mi, l'oportunitat de saber del seu món de primera mà.

  • Afegiries alguna cosa més?

Agrair al CNL L'Heura l'esforç i l'encert d'aquest programa per acollir gent i ajudar-los en el seu procés d'aprenentatge i d'integració a casa nostra.

VxL del CNL L'Heura

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.