Vés al contingut

Hem rigut molt, hem sigut col·legues, som col·legues!

microsoftteams-image_16.png

La Mari Àngels i la Tíscar van començar les trobades del VxL a Granollers amb riures i més riures

Ambdues s’han trobat molt a gust i còmodes fent de parella lingüística del Voluntariat per la llengua. De seguida s'hi van avenir i han creat una amistat molt bonica.

La Tíscar és una aprenenta andalusa que té molta empenta i moltes ganes d’aprendre català. Canta i actua a l’Aula Lírica de Granollers. Li agrada cantar, caminar i anar a la platja.

La M. Àngels és una voluntària molt atenta. Es va decidir apuntar al VxL l’any 2021. Vol ajudar a practicar el català i donar a conèixer la cultura i les tradicions catalanes. També li agrada caminar i anar a la platja.

Què ens expliqueu de les vostres converses? Què en destacaríeu?

M. Àngels (voluntària): Ostres! la Tíscar s’aixeca a les 5 del matí i ja es posa a llegir en veu alta en català. I el seu fill es queixa; és massa d’hora, és clar. 

Ella és una amant del català, m’ha sorprès i alhora m’ha agradat poder-la ajudar. Té molta seguretat i parla molt bé. Ara té més fluïdesa. 

Totes dues som molt puntuals, ens agrada arribar a la trobada amb puntualitat.

La Tíscar ha parlat molt i jo la deixava parlar. I hem rigut molt i molt. Totes dues som molt rialleres. 

Tíscar (aprenenta): He après moltes paraules noves gràcies a la M. Àngels i m’ha ajudat a deixar el “lo”. Ara ja dic “el que passa” i no “lo que passa”, per exemple. El “lo” del castellà el diu molta gent, fins i tot, persones catalanes.

Abans, si m’equivocava, de seguida em passava al castellà. Ara no, continuo parlant en català i estic contenta de poder-ho fer.

Amb la M. Àngels ens hem avingut molt i hem rigut de moltes coses: del dia a dia, de la família, d’anècdotes del passat, de viatges... 

Vinc per aprendre català i perfeccionar-lo. I continuaré estudiant-lo i parlant-lo, m’agrada molt. Al setembre continuaré amb el nou curs de català i continuaré amb la M. Àngels. 

Qui no s’apunti al Voluntariat per la llengua no sap el que es perd!  

VxL del Servei Local de Català de Granollers (Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.