Vés al contingut

"La meva motivació per participar en el VxL és l'amor que sento per la meva llengua"

imatgenotciaset2702_0303_1677574547_w550.jpg

La María Pilar, oriünda de Burgos, va arribar a Catalunya per motius professionals fa 10 anys. En fa menys d'un que va voler reprendre els estudis de llengua catalana que va iniciar en arribar a Terrassa i actualment està cursant el nivell Elemental 3 dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística. El juny de 2022 es va apuntar al Voluntariat per la llengua (VxL) com a aprenenta i des de llavors, la seva parella lingüística és la Rosa María, que diu d'ella: "és una aprenenta molt motivada amb l'idioma, tant per motius personals i familiars com en l'àmbit professional i d'educació de la seva filla. Actualment, va adaptant oportunitats professionals conciliant amb necessitats familiars".

La Rosa Maria, infermera de professió que es va inscriure com a voluntària del VxL també l'estiu del 2022, diu:  "La meva motivació per participar en el VxL és l'amor que sento per la meva llengua, que és la meva identitat familiar i cultural", i també que el que intenta és "apropar el català al màxim de persones possible cada dia personalment i professionalment i, com a més persones, millor". La Rosa Maria se sent molt satisfeta amb la relació que ha teixit amb la María Pilar, que considera que ha adquirit una dimensió més enllà de la purament lingüística.

VxL del Servei Local de Català de Terrassa (Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.