Vés al contingut

Tornar el que em van donar

fizglzzwqaqpq8v.png

La Georgina i l'Amira són una parella lingüística del Voluntariat per la llengua (VxL) de Castelldefels.

Per quin motiu us heu apuntat al VxL?

Georgina (voluntària): Jo m’hi he apuntat perquè jo vaig ser aprenenta d’aquest projecte quan estudiava el català i ara que en sé, volia tornar una mica del que em van donar.

Amira (aprenenta): Jo m’hi vaig apuntar perquè encara que porto bastants anys a Catalunya no en sé prou i penso que ja està bé, que ara és el moment de tirar-me a la piscina! Com que el meu projecte de vida és quedar-me a viure aquí, penso que és important poder-me comunicar millor amb la gent d’aquí.

Quines altres parelles lingüístiques heu tingut?

Georgina: Quan era aprenenta, en vaig tenir tres de diferents; totes eren dones… una noia que estava de baixa de maternitat, una altra noia del barri i una senyora gran. De voluntària, n’he tingut tres, dues a Barcelona i ara l’Amira.

Amira: La Georgina és la primera parella que he tingut. M’hi vaig apuntar abans de l’estiu i ara estem fent la segona tongada de trobades.

A banda de fer una hora de conversa setmanal, hi ha altres activitats en el marc del VxL? Us agraden aquestes activitats?

A les dues ens va agradar molt poder assistir a la cloenda del curs 2021-2022. Van fer una activitat molt divertida al castell i vàrem aprendre moltes coses sobre la història de Castelldefels.

Què és el que més us agrada del VxL?

Ens semblen engrescadores les activitats que es fan, per exemple, aquesta tarda participarem en una activitat de jocs en catalans al Servei Local de Català (SLC) de Castelldefels.

Per l’altra banda, a l’Amira li agrada poder triar entre cursos presencials i en línia i entre parella lingüística presencial i virtual.

Expliqueu-nos alguna anècdota de les vostres trobades lingüístiques…

Hem fet una amistat maca i, a banda de les trobades a què es compromet qualsevol persona que s’inscriu al VxL, hem fet alguna sortida a Barcelona a veure l’exposició de Crims al Palau Robert, a Sitges a visitar el Museu Maricel, passejades per la platja, etc.

I ja per acabar, què diríeu a les persones que creieu que es podrien inscriure al VxL com a aprenents? I als que podrien fer de voluntaris?

Us heu d’animar a inscriure-us a aquest programa perquè és una manera molt fàcil de poder començar a parlar en català amb fluïdesa i, a més, coneixereu persones noves que sempre us poden fer alguna aportació positiva.

No passa res si no en sabeu gaire o si us fa vergonya… la qüestió és poder practicar la llengua!

VxL de Castelldefels (Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.