Vés al contingut

Fem país i cuidem la cultura

hipotum.jpg

Sergio Muelas és dependent a la botiga Hipotum al carrer de Sicília, 93, de Santa Coloma de Gramenet. Com a establiment col·laborador del Voluntariat per la llengua (VxL), rep alumnes dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per fer-hi pràctiques lingüístiques. Això és el que ens explica sobre l'experiència:

Tens clar quan entren a la botiga que són aprenents de català?

Sí, perquè els costa bastant parlar i ja els veus, a més, l’última vegada va venir un grup de quinze, s’animaven entre ells des de fora i va ser molt  divertit: van parlar, fer-se una foto, van comprar... Una mica de tot

Es nota que volen parlar?

Sí, alguns sí, alguns altres els costa i fàcilment passen al castellà, però es nota que s’hi esforcen. Els costa començar i el vocabulari, però em pregunten “com es diu això?” i poden estar tranquils perquè saben que el del comerç és proactiu.

Creus que és útil per als alumnes practicar el català als establiments de la ciutat?

Sí, perquè si no ho fan a les botigues, ho tenen complicat aquí a Santa Coloma.  Jo, per exemple, també faig un curs aquí a la ciutat, no té a veure amb el català, i pots veure que als descansos, al pati, al bar... Tot és en castellà.

Què aporta a l'establiment col·laborador del VxL aquestes visites lingüístiques?

M’aporta que em ve gent a la botiga, hi ha un trànsit de persones, i també que és una forma de fer una mica de país, si no cuidem la cultura...

VxL del Centre de Normalitzacio Lingüística L'Heura

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.