Vés al contingut

Gaudir, fins i tot més, de les classes de català amb una parella lingüística del VxL

victoria_i_xaviera.jpg

La Victòria (voluntària) i la Xaviera (aprenenta), totes dues nascudes a Madrid, són una de les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua en modalitat virtual que gestiona el Centre de Normalització Lingüística del Maresme. Aquest és el seu testimoni sobre l'experiència de participar en el programa:

Victòria (voluntària)

Ha estat un plaer compartir amb una persona, en aquest cas la Xaviera, les hores que hem dedicat des del 17/04 al 25/06.

Hem fet 10 trobades de durada aproximada d'una hora encara que en ocasions s'han allargat més, depenent del tema que tractàvem.

Vam quedar que proposaríem temes a parlar, i ho vam organitzar de la següent manera:

1a trobada - Presentació i proposta setmana següent

2a trobada - Sant Jordi, llibres + karaoke amb la cancó Boig per tu (versio Shakira)

3a trobada - Tradicions catalanes

4a trobada - Cuinem una recepta en directe - Sopa de ceba, a proposta meva

5a trobada - Cuinem una recepta en directe - Coca de vidre, a proposta de la Xaviera

6a trobada - Feina

7a trobada - Organitzem un viatge: Illes gregues - itinerari i transport

8a Trobada - Continuem el viatge: hotels - pressupost (haurem d'estalviar!!!)

9a Trobada - Tanquem el viatge + Ciutats on hem viscut i on voldriem viure

10a Trobada - Comiat - cafè a Mataró

Des del començament hem tingut empatia i desig de compartir el temps. Hem pogut parlar lliurement i hem sigut flexibles a l'hora de quedar en dia i hora, d'acord amb les nostres necessitats i activitats.

La valoració que faig del programa és molt molt positiva per totes dues. He vist en la Xaviera una gran voluntat d'aprendre la llengua i la cultura catalana i per la meva part m'ha enriquit molt compartir experiències amb una persona de la que em queda un bon record.

Xaviera (aprenenta)

La Victoria i jo ens vam conèixer uns mesos abans a través del Voluntariat per la llengua.

Estic molt contenta amb las nostres sessions perquè la Victoria es una gran persona i m'ha agradat molt passar temps juntes, encara que les sessions han estat per internet les dues hem estat temps de qualitat juntes.

Aquest voluntariat és una bona manera de perdre la vergonya al parlar amb una altre persona de confiança i més a més és un manera de fer amics d'aquí.

Nosaltres vam parlar una vegada a la setmana, una hora. En cada sessió triàvem el tema de la seguent sessió ja que era molt fàcil mantenir una conversa fluïda. La nostra primera sessió la vam utilitzar per conèixer-nos i per crear confiança.

En una de nostres sessions vam cuinar juntes; així jo vaig poder practicar també un altre vocabulari que normalment no utilitzo. En aquesta sessió vam fer una sopa de ceba i una coca de vidre, aquí tenim una foto de la coca (estava molt bona ).

Jo recomano, a tot el que vulgui, fer aquest voluntariat per gaudir fins i tot més de les classes, per entendre millor la cultura catalana i per avançar en l'aprenentatge.

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.