Vés al contingut

Compartir l'estima pel nostre país, les tradicions, els paisatges, la cultura...

lola_i_daniela_osona.jpg

Elles aprenen, però jo també aprenc d'elles

Des d’aquesta finestra vull compartir la meva experiència com a voluntària que soc  de les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL). El fet de poder compartir unes hores amb alguna persona que té interès de parlar el català és molt enriquidor.

Primer de tot dir-vos que la Judith Vidal, la dinamitzadora del VxL a Vic, engresca, motiva i ajuda sempre. De seguida que li demano una nova parella ja en té una de pensada.

Soc voluntària per la llengua des de fa dos anys i la meva experiència com a voluntària és molt positiva ja que m’ha donat l’oportunitat de conèixer persones d’altres països. Elles ja coneixen el català, però volen millorar-ne  la parla. Poder compartir l’estima pel nostre país, la riquesa de tradicions, engrescar a conèixer els nostres paisatges o les ofertes culturals de la nostra ciutat, el dia a dia i tot el que va sorgint a través de les converses.

He tingut la sort de tenir unes parelles lingüístiques amb les quals he après moltes coses tant dels seus països d’origen, com ara tradicions, creences, política, família, climatologia, però sobretot he descobert la seva voluntat i el seu entusiasme per aprendre català. Segueixo contactant, esporàdicament, amb les que ja hem acabat els períodes de trobades.

Només puc donar les gràcies a aquestes persones que han sigut la meva parella lingüística perquè m’han donat l’oportunitat de poder compartir amb elles unes hores i agrair-los de tot cor la confiança i amistat que m’han ofert.

Gràcies també a la Judith per posar-ho tan fàcil!

Lola Molas, voluntària del VxL del Centre de Normalitzacio Lingüística d’Osona

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.