Vés al contingut

Vèncer dificultats per l'interès de parlar en català

parella_virtual_pep_escolano_i_daouda_kone_0.jpg

Ens agraden les nostres trobades lingüístiques virtuals

El Daouda Kone va néixer en un petit poblet de Costa d'Ivori fa dinou anys. Fa dos anys que és aquí a Catalunya.

A més dels estudis obligatoris, el Daouda va decidir estudiar català a Badalona gràcies als cursos que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística. Paral·lelament està fent el darrer any de Soldadura i Caldereria a l'Institut Mare de Déu de la Mercè. El Daouda és un bon estudiant i treu unes notes excel·lents.
Hi vam entrar en contacte gràcies al Voluntariat per la llengua (VxL), que gestiona el mateix Consorci. Just quan anàvem a començar,  va venir la crisi del coronavirus. El confinament no ens va permetre iniciar el programa tal com estava previst. Quan li vaig suggerir de fer-ho per telèfon, via Skype, ell s’hi va apuntar de seguida.

A través de la pantalla es fa difícil tenir una conversa fluida, però ell des del primer moment hi va demostrar tant  interès, que va vèncer amb escreix les dificultats tecnològiques.

Li vaig suggerir poder fer servir la plataforma Jitsi per tal que fos més fàcil per a mi compartir els documents, que fèiem servir a les trobades. Amb el mateix entusiasme que el primer dia, s’hi va posar i vam avançar fent amistat i gaudint de les trobades.

La pandèmia va provocar que l'organització on treballo canviés els ordinadors per poder fer teletreball amb totes les condicions i que tothom tingués el mateix portàtil i el mateix sistema operatiu. Vaig proposar al Daouda si volia fer un conveni per tal que li cedissin un ordinador portàtil per poder fer les trobades amb més qualitat i millorar de passada el seu treball de l'institut. S'hi va apuntar entusiasmat. Avui, compartim documents, vídeos i materials amb la màxima qualitat, podem treballar amb Zoom i tenim trobades virtuals eficients i motivadores que reforcen la nostra feina.

Quan la pandèmia ens ho ha permès, ens hem vist també personalment, hem menjat junts, assistit a concerts... Tanmateix, encara que potser costa de creure, ens agraden les nostres trobades lingüístiques virtuals i continuarem al programa tot aquest curs.

Pep Escolano, voluntari del VxL del Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.