Vés al contingut

L'aspecte humà del Voluntariat per la llengua és el que marca la diferència

monica_i_filippo_gran.jpg

La Mònica i en Filippo són una altra parella lingüística del Voluntariat per la llengua (vxL) en modalitat virtual que ens expliquen la seva experiència:

Hola a tohom! Em dic Filippo, soc italià i avui m’agradaria parlar-vos d’aquest projecte, que està sent una experiència molt bonica i gratificant per a mi.

Visc a Florència i soc guia oficial. Vaig apuntar-m’hi perquè m’agradaria oferir, als meus viatgers, l’opció de fer el circuit turístic també en català.

Em van assignar com a parella lingüística la Mònica i des del principi ens hem trobat molt a gust parlant i xerrant de molts temes. Tenim passions en comú, sobretot la cuina i els viatges. De fet, hem pensat fer un viatge per conèixer-nos i aprofitar per visitar les nostres ciutats. De moment encara no es pot, però segur que hi haurà un intercanvi Toscana - Catalunya molt aviat!

Participant-hi he pogut millorar el meu nivell lingüístic, he après més coses de la cultura espanyola i de les tradicions catalanes, però sobretot, he conegut nous amics. Especialment en aquests últims dies, també ha sigut una oportunitat per compartir, riure o simplement per passar l’estona. De fet, crec que justament l’aspecte humà d’aquest projecte és el que marca la diferència.

Filippo, aprenent del VxL en modalitat virtual

Em dic Mònica, visc a Catalunya i després de molts anys vaig decidir apuntar-me al Voluntariat per la llengua en la modalitat en línea. Per mi parlar català és un acte que faig sense pensar, sempre l’he parlat. Però per altres persones, és un segon, tercer o quart idioma i suposa un gran esforç aprendre’l.

L’hora setmanal o quinzenal com a voluntària mai és una obligació, és una oportunitat de conèixer altres persones i altres maneres de viure. En el cas del Filippo està sent una experiència molt enriquidora; a més de practicar el català hem pogut parlar d’aficions comunes com la cuina. Ell, a més a més, viu a Itàlia, un país que està al meu rànquing de pròxims viatges.

Ha estat un plaer poder parlar amb algú que al mateix temps que aprenia conversant, explicava coses molt interessants sobre art, cuina i cultura italiana. He de dir que ho fa molt bé i, gràcies al seu esforç, ha millorat moltíssim des del primer dia que vam començar a parlar.

Recomano aquesta experiència a altres persones que viuen a Catalunya per ajudar a conversar en català i, a més, aprendre i conèixer sobre altres persones i cultures.

Mònica, voluntària del VxL en modalitat virtual

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.