Vés al contingut

Un morena molt agressiva...

veronica_hernandez_terrassa.jpg

Molta gent pensa que no cal aprendre català per treballar a Catalunya. I per desgràcia és ben veritat, ja que pràcticament qualsevol catalanoparlant et podrà parlar en castellà si tu ho fas. És una discussió que a vegades tinc a les xarxes socials, que segons a quin àmbit desenvolupes la teva activitat, pot tenir una importància crucial conèixer la llengua de qui t'interpel·la, i el món de la farmàcia n’és un!

Podria explicar mil i una anècdotes treballant a la farmàcia, però aquest cop només us en compartiré una.

Era un dissabte de juliol, d’un estiu especialment calorós a Terrassa; la gent marxava a la platja tan bon punt podia. Com d’altres caps de setmana, em tocava treballar a la farmàcia i, com a farmacèutica, era la responsable i atenia els dubtes dels usuaris i dels meus companys tècnics. Sovint ateníem gent buscant alleugeriment per les picades de diversos bitxos: puces, erugues, mosquits... I aquell dia, un company em pregunta:

Imatge eliminada.- Oye, ¿qué le puedo dar a un señor que dice que le ha picado una morena?

Em quedo pensant en la situació... «Com li ha pogut passar això amb un peix si la platja ens cau tan lluny? Un moment: la morena no pica, en tot cas mossega!»

- Pero... ¿Cómo que le ha picado una morena? ¡Espera...! ¿qué te ha dicho exactamente?

- Dice que «li piquen les morenes»

Se m’escapa una riallada i li dic:

- No, hombre, lo que quiere decir es que ¡le molestan las hemorroides!

- ¡Anda, pues no sabía que «morenes» son «hemorroides»!

- Pues sí, hijo. Mira, recomiéndale que se lave con agua fresquita y se aplique esta pomada para las molestias dos veces al día.

El meu company aquell dia va aprendre una paraula que molt sovint sentim a les farmàcies aquests dies, a causa del poc moviment de la gent, del restrenyiment o simplement per la calor.

I a vosaltres, mai us han picat les morenes?  Algun cop us ha costat fer-vos entendre per algun professional de la farmàcia?

Terrassa, 31 de maig de 2020

Verónica Hernández, voluntària (que va començar com a aprenenta) d'origen mexicà del VxL del Servei Local de Català de Terrassa (CNL de Terrassa i Rubí)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.