Vés al contingut

D'usuari del Parla.cat des de Veneçuela a voluntari del VxL a Barcelona

thumbnail_vxl-sandra-i-elias.jpg

"Soc un producte exemplar de la immersió lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)”

Elias Martí Romero va néixer a Veneçuela, i ens diu “amb orgull que sóc un producte exemplar de la immersió lingüística del CPNL, perquè abans d'arribar a Barcelona era usuari diari del Parla.cat, i un cop aquí, vaig seguir tot l'itinerari presencial, semipresencial i a distància fins al nivell C2 de català. També vaig ser aprenent del Voluntariat per la llengua (VxL), i un cop tret el nivell C1 em vaig decidir a col·laborar com a voluntari”.

Com a carta de presentació, no està malament, oi? I continua:

“De totes les parelles lingüístiques que he tingut al VxL com a voluntari m'agradaria destacar la Sandra, una gaditana-catalana amb qui hem pogut conrear una relació d'amistat prou estable per atrevir-nos a apuntar-nos al Programa català de refugi (una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya), com a mentors de persones refugiades”.

I és que queda clar que el Voluntariat per la llengua crea vincles més enllà de l’àmbit lingüístic.

L’Elias continua: “jo, a banda de ser un apassionat de les llengües (sóc professor interí de castellà i català al Departament d'Educació), dins dels meus interessos, a banda de portar a plaça castells amb els Marrecs de Salt, m'interessa molt la memòria històrica, per un tema familiar, ja que el meu avi patern va ser tinent de l'exèrcit de terra l'any 1938. Al meu blog personal hi ha un bon grapat de cròniques en aquest sentit: Des dels Països Catalans (i a vegades des d'Abya Yala) Cròniques literàries. El blog d'en @peliasmarti"

L’Elias es va fer voluntari del VxL el juny del 2018, tot just ara fa dos anys. En aquest temps ha tingut sis parelles lingüístiques amb les quals ha pogut compartir un munt de temes de conversa, ben diversos i variats. És una xamba que et toqui l’Elias de voluntari!

Moltes gràcies per tot, Elias, i endavant les atxes!

Marcel Pellejà, dinamitzador del VxL del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.