Vés al contingut

Voluntariat per la llengua virtual: de l'Argentina a Valldemossa passant per Piera...

mariano_valdes.jpg

Soc el Mariano Valdés, argentí de 38 anys i feliç resident en un paradís únic: Valldemossa, a les Illes Balears. Vaig tenir la sort de conèixer el Voluntariat per la Llengua (VxL) per casualitat a finals de 2018, buscant des de l'Argentina serveis lingüístics a distància. Aquells dies residia a Buenos Aires i la meva idea era tenir la possibilitat de parlar en català amb algú que estigués disposat a regalar uns minuts a la setmana. Com que ja duia al cap la idea de tornar a viure a les Balears (hi vaig viure del 2002 al 2009) pensava que seria una bona idea reprendre el català, malgrat que no fos presencialment, per tornar a acostumar-me a les expressions típiques, al parlar quotidià, etc.

Gràcies al Centre de Normalització Lingüística Montserrat, vaig tenir com a parella lingüística en modalitat virtual la Neus, una dona molt amable que viu a Piera i sempre ben disposada a xerrar setmanalment, a vegades, al voltant d'una hora. Els temes de conversa sortien tot sols: expectatives del meu pròxim viatge a les illes, la seva història personal, els seus nets, una mica de tot... Per a mi va ser una experiència molt interessant perquè no estava acostumat a parlar en català, sí, en canvi ho havia fet  sempre en mallorquí, aleshores, va ser també una oportunitat força atractiva per treure’n un profit addicional.

Com a usuari del VxL, el recomano llargament. Tothom que no sigui catalanoparlant de naixement o que no hagi anat a l'escola de català, ben bé pot trobar en aquest sistema la manera de parlar-lo, ja sigui presencial, a través de videoconferència o per telèfon. És molt recomanable. Ara precisament començaré amb el voluntariat lingüístic a Mallorca (a través de la campanya "Amb tu, en català" que replica el Voluntariat per la llengua iniciat a Catalunya ). Podré aportar la meva experiència per ajudar persones que estan en la meva mateixa situació.

Mariano Valdés, exaprenent del VxL en modalitat virtual molt content i agraït per haver assolit el nvell de català parlat que necessitava

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.