Vés al contingut

Ser voluntària del VxL m'enriqueix

tertuliacristina.jpg

Vaig arribar al Voluntariat per la llengua (VxL) el curs passat, sense proposar-m'ho, i aquest ha estat el meu segon any com a voluntària.

La meva feina sempre m'havia deixat molt poc temps lliure, però, així que vaig poder, vaig apuntar-me a un curs de català per millorar la meva escriptura. Quan la meva professora em va proposar ser voluntària no m’ho vaig pensar gaire i vaig dir que sí de seguida. Aquests dos anys he conduït tertúlies del VxL de tres, quatre i cinc persones. L'any passat tots els aprenents venien de països diferents, però aquest any també tenia gent d'aquí que, per diferents motius, volia millorar o aprendre el català. 

Per a mi és molt divertit i enriquidor. El fet que tots siguin de llocs diferents fa que puguem compartir experiències dels diferents indrets d’on venen. Jo no acostumo a portar un tema preparat, tot i que, si s'acosta una festa o una data especial, sí que els pregunto com ho celebren al seu país d'origen, què mengen aquells dies, etc. Així tots poden parlar i, a més a més, d'aprendre la llengua, tots aprenem els costums d'altres llocs, els paisatges i els records.

Jo diria a tothom que provés de ser voluntari lingüístic perquè és divertit, aprens molt d'ells i tornes a casa satisfet del que estàs fent.

Cristina Gómez, voluntària del VxL de l'Oficina de Català de Calafell (Centre de Normalització Lingüística de Tarragona)

Juliol 2019, Segur de Calafell

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.