Vés al contingut

De cadascuna de les aprenentes del VxL que he tingut n'he après una pila de coses

remei_i_ariadna.jpg

La Remei i l’Ariadna valoren la seva experiència en el VxL

La Remei (voluntària) i l'Ariadna (aprenenta) són parella lingüística del Voluntariat per la llengua (VxL) des de principis d’octubre del 2018. Els hem demanat que ens facin cinc cèntims de la seva experiència.

Remei Genís (voluntària)

Quan vaig deixar la feina, perquè em vaig jubilar, vaig veure que tenia molt de temps lliure i, a través dels tallers d’intercanvi lingüístic "Aprenem", que fan a la Biblioteca, vaig veure un tríptic del Voluntariat per la llengua. Com que em va interessar la proposta, me’n vaig anar a Vil·la Paquita i m'hi vaig apuntar.

Des que vaig començar a finals del 2010, he tingut diferents aprenentes i, de cadascuna, he après una pila de coses. Durant tots aquests anys, també he conegut persones de diferents països: Portugal, Equador, Argentina, Hondures,  Mèxic i també gent de la península que volien millorar el seu català.

Ha estat i és una experiència molt enriquidora que m'ha donat l'oportunitat de conèixer diferents cultures. Espero i desitjo continuar fent-ho.

L’Ariadna és mexicana, fa 9 anys que viu a Catalunya i 4 que viu a Cardedeu. Va venir de Mèxic amb el títol de psicòloga per ampliar els seus estudis. A Barcelona va cursar dos màsters universitaris: un en salut mental i l’altre en recerca en psicologia clínica i de la salut. Treballa a l’AREP (Associació per a la Rehabilitació de les Persones amb Malaltia Mental). Ha après el català de forma autodidacta, sobretot a la feina.

Ariadna (aprenenta)

La meva experiència dels últims mesos amb la meva parella lingüística, la Remei, ha estat molt bona. A més de practicar la llengua en un context natural (al bar, al museu, fent un passeig pel poble...), hem compartit les nostres experiències del dia a dia i també hem intercanviat aspectes de les nostres cultures respectives. Les nostres converses m’han ajudat a enriquir una mica més el vocabulari i a guanyar en fluïdesa verbal.

Tal  com ha dit la Remei, espero continuar amb aquest tipus d´experiències en la mesura que em sigui possible.

VxL de l'Oficina de Català de Cardedeu (Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.