Vés al contingut

No es pot estimar allò que no es coneix

8._2018_blog_mollet_club_muntanyenc.png

Compartim amb vosaltres un article que hem demanat al Club Muntanyenc Mollet, com a entitat implicada amb el Servei Local de Català (SLC) de Mollet del Vallès i les parelles lingüístiques. Des de 2006, ininterrompudament, el Club ens ha organitzat una marxa anual per al nostre alumnat dels cursos de català per a adults i les parelles lingüístiques del nostre VxL i ha mobilitzat uns 800 participants en aquestes sortides. Enguany celebra el 75è aniversari. Per molts anys puguem continuar col·laborant junts!

Conèixer el país

El Club Muntanyenc Mollet, com moltes altres entitats excursionistes de Catalunya, té molt clar que aquesta no és només una activitat esportiva i comporta, també, conèixer el país: “no es pot estimar allò que no es coneix” i res millor que començar pel territori més proper i caminant, que ens permet apropar-nos-hi, entendre'l: des de la natura que l'envolta i  pels testimonis històrics i culturals del passat fins als actuals.

Això és el que ens ha orientat les sortides amb el Voluntariat per la llengua i les parelles lingüístiques des de l’any 2006, conjuntament amb els socis del Club que hi han participat amb aquell sentit de companyonia cap els convidats que obre portes, comparteix inquietuds i desvetlla sovint un nou interès.

Es va començar per Gallecs, l'entorn més proper i després es va passar a pobles veïns amb l'ajut del transport públic —en alguns casos—  amb visites al jaciment romà de Montmeló, al dolmen de Castellruf de Sant Maria de Martorelles, a Santiga, als cellers de Can Roda i Parxet, a la Fundació Folch i Torres i en la darrera visita, a la Casa de les Aigües de Montcada.

Sempre les jornades han estat una agradable experiència i un resultat general de satisfacció, no tan sols pel seu contingut, sinó per la simbiosi que s'ha generat entre uns i altres, on tots hem après de tots. Volem testimoniar a l'SLC de Mollet que ha estat un goig poder col·laborar amb la tasca que desenvolupa i significar que hem tingut la joia d'incorporar com a socis alguns participants, que ara com tots,  pas a pas, descobrim el país i n'augmentem l'estima.

Tot recordant Pompeu Fabra en el “seu any”: en els 150 anys del seu naixement, els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana normativa, i com a gran excursionista que fou i que en les seves sortides va afegir: “ l’amor per la pàtria i l’interès i la passió per les diferents manifestacions lingüístiques del territori català”.

SORTIDES AMB EL CLUB MUNTANYENC MOLLET

 • 2006 i 2007 Gallecs, Espai Rural de Gallecs, Església de Gallecs, seu del Club Muntanyenc Mollet (120 persones)
 • 2007 Palau-solità i Plegamans, castell de Plegamans-Fundació Folch i Torres  (60 persones)
 • 2008 Santa Perpètua, castell de Mogoda i trobada amb les parelles i alumnat de Santa Perpètua (80 persones)
 • 2009 Montmeló, Jaciment de Can Tacó (50 persones)
 • 2010 Sant Fost-Santa Maria de Martorelles, turó de Galzeran i dolmen de Castellruf (60 persones)
 • 2011 Santa Maria de Martorelles, Can Girona i celler Parxet (100 persones). El Club Muntanyenc Mollet rep el premi Voluntariat per la llengua Marketplace en la categoria entitat col·laboradora.
 • 2012 Sant Cugat del Vallès, visita guiada: església, monestir... (70 persones)
 • 2013  44a Renovació de la Flama de la Llengua amb el Club Muntanyenc Mollet a Montserrat (25 persones)
 • 2014 Santa Perpètua de Mogoda, Santiga: visita guiada amb el Club Muntanyenc Mollet i l’Associació d’Amics de Santiga (50 persones)
 • 2015 Martorelles, Celler de Can Roda (80 persones)
 • 2016 Palau-solità i Plegamans, castell de Plegamans-Fundació Folch i Torres  (60 persones+ parelles dels companys del CPNL de Palau 15-20 persones)
 • 2017 Montcada i visita guiada a la Casa de les Aigües de Montcada (30 persones)

Club Muntanyenc Mollet

C/  Pineda Fosca, 6 –Casal La República - 08100   Mollet del Vallès

Tel./fax: 93 579 12 85 a/e: cmmollet@cmm.jazztel.es   http://www.cmmollet.cat

Montserrat Pocurull, responsable de l'SLC de Mollet del Vallès (Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental)

Afegeix un nou comentari

Text pla

 • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
 • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
 • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.