Vés al contingut

Vam aprendre molt de com tenir una conversa en català amb més gent

img_20170609_115724.jpg

El Voluntariat per la llengua dóna suport a instituts i escoles d'arreu de Catalunya perquè apliquin el model de parelles lingüístiques entre l'alumnat menor d'edat que, com a tal, no pot participar encara en el programa general. És el que fa el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú (del Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf) amb l'Institut Manuel de Cabanyes de Vilanova.

Aquest és l'escrit que, juntament amb les fotografies que l'il·lustren, vol compartir amb nosaltres la professora de l'Aula d'Acollida. Durant aquest curs, han estat cinc dels seus alumnes els que han practicat el català conversant amb nois i noies de 4t d'ESO. 

LA NOSTRA EXPERIÈNCIA AMB LES PARELLES LINGÜÍSTIQUES A L’AULA D’ACOLLIDA

Quan la Judit ens va dir que faríem unes trobades amb gent de 4t de l’ESO, que tenien un bon nivell amb el català, vam pensar que això ens ajudaria a nosaltres a millorar el nostre nivell de català, i a no tenir vergonya de parlar en català davant de més persones!

Al principi vam estar una mica vergonyosos pel fet que no els coneixíem. Després, amb el temps, ens vam sentir molt a gust. Les nostres parelles ens van fer sentir bé, còmodes, i vam aprendre molt de com tenir una conversa en català amb més gent.

En cada trobada que fèiem teníem un tema nou i diferent. Vam aprendre moltes coses d’altres països, i no només de Catalunya. També vam aprendre de cada un de nosaltres, de la nostra família, del lloc d’on venim, dels nostres objectius de quan siguem grans, del menjar típic, els diferents tipus de música, les diferents maneres d’ensenyar als instituts de cada país i la seguretat al carrer dels nostres països d’origen, que és diferent d’aquí. A Vilanova i la Geltrú ens sentim més segurs.

De com ens hem portat amb les nostres parelles lingüístiques, al final hem acabat en amistat i per celebrar-ho, l'últim dia vam fet un pica pica a l'Aula d'Acollida, amb la resta de companys. Cada un de nosaltres vam portat un menjar típic del nostre país. Ha sigut una gran experiència i agraïm aquesta oportunitat.

Som el Rafa i la Izadora (Brasil) la Suyen i la Diana (Hondures) i la Mariel (Argentina).

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.