Vés al contingut

Experiències com a voluntari lingüístic

2016_foto_antoni_munoz.jpg

He tingut la sort de participar com a voluntari en diverses ocasions en el Voluntariat per la llengua del Servei Local de Català de Corbera de Llobregat. Totes experiències força positives, que apropen a la gent a la realitat catalana i a la riquesa de l'idioma. Persones joves i no tant, vingudes de diferents punts d'Espanya o d'altres països. N'hi ha que amb prou feines entenen el català, però també qui el parla amb certa fluïdesa. Sigui com sigui, sempre han estat trobades cordials i amenes.

S'ha parlat de temes molt variats, tant de la família, com de viatges, d'anècdotes personals, d'esports o d'història. A vegades, tot passejant pel poble, xerrant d'una manera distesa i participativa. En algunes ocasions, anant a recórrer zones de muntanya identificant arbres, plantes i flors.

També ha estat una agradable experiència visitar botigues de Corbera i fer preguntes relacionades amb els productes o serveis que ofereixen.

Algunes de les trobades han fructificat en una bona relació personal, reunint-nos ja ara com a bons amics, fins i tot amb les respectives parelles.

En tots els aspectes aquestes trobades són enriquidores. L'intercanvi de coneixements i experiències és molt interessant i ens ajuda a aprendre i a créixer espiritualment.

La tasca del consorci per a la Normalització Lingüística mereix tots els elogis i el nostre agraïment com a voluntaris per donar-nos l'oportunitat d'ésser útils per tal de facilitar l'aprenentatge i alhora ajudar a difondre l'ús de la llengua. El material de suport que se'ns ha lliurat és útil i de gran importància, tant per al voluntari com per a l'aprenent.

Tant de bo més gent volgués apropar-se a la nostra cultura i a les nostres tradicions. No són tants com voldríem, dissortadament, però el cert és que els conceptes de diversitat i pluralitat són definidors de la Catalunya actual, sense estar renyats amb la ferma convicció i profunds sentiments de catalanitat i de país.

Antoni Muñoz, voluntari del VxL de l'SLC de Corbera de Llobregat (Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.