Vés al contingut

Un primer dia de Voluntariat per la llengua inoblidable!

2016-06-16_176.jpg

Roger Luis (voluntari del VxL de Santa Coloma de Gramenet) amb la seva intervenció a la festa de final de curs del Centre de Normalització Lingüística (CNL) L'Heura, va deixar l'auditori bocabadat explicant com havia estat el seu primer dia com a voluntari lingüístic.  Per aquest motiu, li hem demanat si ens podia explicar la història una mica més detalladament.

Diu que es va decidir a fer de voluntari una mica perquè ja estava en contacte amb el CNL L'Heura, però també perquè va llegir un article d'un antic cap seu que parlava de fer voluntariat social. A més, pensava que el fet de trobar-se per parlar amb algú desconegut, el podria ajudar a millorar la seva habilitat per a la conversa, perquè, encara que no ho sembli, diu que li costa arrencar a parlar fins que agafa confiança.

El seu primer dia de voluntari estava nerviós i per això s'havia preparat alguns temes de conversa,  però la seva aprenenta li va fer molt fàcil la feina: el va reconèixer al lloc on havien quedat, van passar l'estona fent-se preguntes per saber-ne més l'un de l'altre i no es va produir cap silenci incòmode. I ni tan sols no va ser necessari cap tema!

Al final de la trobada, tal com va explicar a la festa, va caure en el fet que era el dia del seu aniversari i es va sentir satisfet d'haver dedicat el temps en un dia tan assenyalat a una altra persona. L'experiència com a voluntari, a més, el va fer sentir molt útil després d'estar una llarga temporada a l'atur. 

Ara, el Roger no solament té feina i continua amb el VxL, sinó que a més fa de voluntari en un centre per a joves i en una associació de gent gran, així que podem dir que si això no és un final feliç per a una història, s'hi assembla força.

Israel Martínez, dinamitzador del VxL del CNL L'Heura

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.