Vés al contingut

Compartir més coses a banda del català

6._parella_linguistica_anna_malonda_i_m._jose.jpg

Al mes de maig de 2016, el Servei de Català de Mollet (del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental) va proposar a les parelles lingüístiques d’enviar-nos un relat sobre la seva experiència per publicar en el blog del VxL al setembre. Els vam enviar l’enllaç del blog, perquè puguessin veure altres experiències i els vam animar a ser protagonistes de Mollet.

El resultat? L’experiència de dues parelles lingüístiques, la ja publicada del Marc i el Román (Estones agradables que passen volant, l'experiència d'un parella VxL de Mollet del Vallès) i la que us presentem avui: la de l’Anna Malonda i la M. José Jiménez, una parella lingüística que comparteix una experiència molt gratificant, perquè totes dues són alumnes dels cursos de català per a adults i aquest programa els ha permès a totes dues millorar la parla en català i forjar una bona amistat.

L’equip del Servei de Català de Mollet agraeix la bona feina a les més de 1.000 parelles que ja s’han format a Mollet del Vallès des que es va engegar el Voluntariat per la llengua l’any 2005 i molt especialment, a les dues parelles que comparteixen la seva experiència en aquest blog.

Som l’Anna Malonda i la M. José Jiménez, una parella lingüística de Mollet del Vallès

Ens presentem

►Sóc l’Anna Malonda i vaig conèixer la Maria José fent un curs d’informàtica. En aquells moments ni de bon tros m´hauria imaginat que acabaríem sent aprenenta i voluntària. Anàvem a classe un dia a la setmana, però no teníem gaire relació. Jo estudiava català per millorar la meva ortografia i poder parlar molt millor. Feia un curs de català de nivell intermedi i no tenia ni idea que la Maria José també feia català, perquè el volia aprendre a parlar correctament i també començar a escriure´l.

Vam coincidir en una sortida de les classes de català i ens va fer molta il·lusió trobar-nos. Ella no sabia que jo parlava català de forma habitual, perquè normalment ens parlàvem en castellà. Em va fer molta gràcia que ja de bon principi va voler que em dirigís a ella en català. Em va costar una mica, però ara és la nostra llengua, la que utilitzem sempre.

La Maria José tenia i té molt d’interès a parlar el català i li vaig proposar de ser la meva aprenenta lingüística, perquè m´havien parlat del Voluntariat per la llengua i tenia ganes de fer de voluntària lingüística. A ella, li va agradar la idea, ens vam posar d´acord i vam iniciar les trobades d´una hora a la setmana.

He de dir que és una experiència molt gratificant i enriquidora, no només per a ella, sinó també per a mi. La Maria José és una aprenenta amb molt d´interès i ganes. Ja fa uns quants mesos que fem Voluntariat per la llengua i cada vegada parla millor el català. Les estones passen volant. Parlem de tot: de la família, de les classes, de dubtes que té amb la gramàtica i de moltes coses més.

Jo, com a voluntària, animo a tothom a participar en aquest programa. Per part meva, espero fer-ho durant tot el temps que pugui.

Així doncs, apunteu-vos-hi, hi sortireu guanyant!

►Sóc la Maria José Jiménez i la meva experiència com aprenenta és molt interessant i positiva.

Penso que el fet de participar en aquest programa no només et porta a millorar la llengua, sinó a fer noves amistats amb qui comparteixes més coses, a banda del català.

Jo ho recomano a tothom i puc dir que cada vegada em fa menys vergonya parlar el català a qualsevol lloc i em sento més segura quan el parlo.

Estic molt contenta i dono les gràcies a l´Anna per ser la meva voluntària i al Servei de Català per donar-me aquesta oportunitat d´aprendre el català. Ho continuaré fent el curs vinent, amb ella, és clar, i animo a tothom a gaudir d´aquesta experiència.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.