Vés al contingut

Voluntariat per la llengua = ENRIQUIMENT

img-20160614-wa0022.jpg

Nosaltres som la Cinthia Reyes i l’Alba Roca i aquest any hem participat al Voluntariat per la Llengua. Podríem definir la nostra experiència amb moltes paraules diferents ja que creiem que participar en aquest programa que ofereix el Servei Local de Català de Cerdanyola del Vallès (del Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3) ens ha aportat moltes coses. Tot i així, creiem que una paraula que pot resumir la nostra experiència és ENRIQUIMENT.

ENRIQUIMENT, per què? Doncs per molts motius diferents: perquè per a les dues ha estat un enriquiment personal ja que hem pogut aprendre molt sobre el català i també sobre dues cultures diferents (catalana i peruana) així com també ens hem pogut conèixer mútuament.

Jo, l’Alba, he estat la voluntària per la llengua. Estic molt contenta d’haver participat com a voluntària perquè per a mi ha estat una experiència molt bonica. He pogut conèixer una molt bona persona, una noia amb qui poder parlar, riure, cantar, confiar...  A més, he pogut aprendre i conèixer de molt a prop la seva cultura ja que m’ha ensenyat a cuinar plats típics del seu país, el Perú, i a fer  pastissos. Me n’ha explicat moltes coses sobre la fauna, la natura en general, i llocs preciosos, entre d’altres. Alhora li he pogut explicar una mica com és la cultura catalana i el meu poble, Olot, on espero amb moltes ganes que un dia pugui venir i així pugui conèixer del nostre menjar, dels nostres costums i d’alguns dels nostres preciosos paisatges.

Jo, la Cinthia, us dic que aquesta experiència és una de les millors coses que he fet des de la meva arribada a Catalunya. perquè he conegut una noia molt maca que m'ha ensenyat que no tota la gent és igual i que no és bo prejutjar. He après no només l'idioma sinó també la calidesa de la gent i per a mostra ha set més que una voluntària, l’Alba s'ha convertit en tan poc temps en part de la meva família.

Per tant, recomanem i animem a tothom a participar en el Voluntariat per la llengua, ja sigui com a aprenent o voluntari, perquè creiem que és una oportunitat per als aprenents de poder parlar el català i poder aprendre molt sobre aquesta llengua i la cultura catalana i, per als voluntaris,  és una experiència molt gran per poder conèixer diferents cultures, així com també poder conèixer magnífiques persones.

Gràcies a la Núria Tarridas per posar-nos en contacte i al Servei de Local de Català de Cerdanyola per dur a terme aquest magnífic programa!

Alba Roca, voluntària de 21 anys d’Olot que estudia a la UAB i que aprofita les seves estones lliures per fer de parella lingüística de la Cinthia Reyes, aprenenta de 31 anys nascuda al Perú que fa uns anys que viu aquí i que aquest juny ha acabat el nivell bàsic 3 de català dels cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.