Vés al contingut

La felicitat d'oblidar la presó tot xerrant en català

inici_cplledoners_nov2015.jpg

Les sessions de conversa en català del Voluntariat per la llengua al Centre Penitenciari Lledoners s’han acabat i el Diego, un dels aprenents d’aquesta edició, vol donar les gràcies a l’equip de voluntaris lingüístics que les han fetes possible. Aquest és el text d’agraïment que ens ha fet arribar al Centre de Normalització Lingüística (CNL) Montserrat:

La participació dels voluntaris de parelles lingüístiques ha estat motivadora, entretinguda i divertida per a nosaltres els aprenents. Els voluntaris han aconseguit establir una relació de respecte i amistat amb nosaltres, i alhora hem estat molt interessats a participar i practicar la llengua catalana.

A través de les xerrades de cada setmana, hem pogut conèixer una mica de la cultura d'altres països, així com també, els valors de respecte i entreteniment que poden ser aconseguits, independentment del lloc on som.

L'únic que hem de fer és estar agraïts a tots els voluntaris per tot l'interès i entusiasme dipositat per part de cadascun, ja que vénen al centre penitenciari cada setmana a promoure la interacció i les bones pràctiques de la llengua catalana. Més enllà de tot això, també han aportat diversió i coneixement.

A les sessions de conversa, quan ens reuníem i començàvem a parlar, els voluntaris ens ajudaven a oblidar-nos de la presó i ens transportaven fora d'aquesta realitat, ens proporcionaven una sensació de felicitat, com si fóssim al carrer xerrant amb els amics. Les xerrades eren en català i això feia que treballéssim l’idioma i el practiquéssim de manera divertida i entretinguda.

El meu voluntari, el Gabriel, arribava cada setmana amb un somriure a la cara. Venia amb ganes d'ensenyar i al mateix temps d'aprendre sobre els nostres països i les nostres cultures. Ha establert una relació d'igualtat i ha aportat valors per ambdues parts.

Hem d'estar eternament agraïts a tots els voluntaris, per aquests petits instants de rialles i aprenentatge, farcits de sentiments càlids que ens han portat fora d'aquesta realitat.

Gràcies per tot. Que Déu els il·lumini sempre.

Diego, aprenent de la vuitena edició del VxL del CNL Montserrat al Centre Penitenciari Lledoners

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.