Vés al contingut

Una setmana particular

agnes_i_jordi.jpg

Diumenge 4 d’octubre

L’Ágnes va arribar diumenge 4 a Barcelona.

Dilluns 5

Cap a les 16,30 h. ens vam trobar per primer cop a la Plaça Joanic. Des d’on vam anar al carrer Marina a saludar-te, Marcel. Al sortir vam anar passejant per la Travessera fins a Joan Blanques passant per la Plaça Revolució, carrer Verdi, Plaça Virreina, on volíem prendre alguna cosa però era plena i vam seguir cap a la Plaça del Diamant, pel carrer Astúries, Gran de Gràcia, Plaça Trilla, carrer Carolines per poder veure la Casa Vicens d’en Gaudí; seguint per Guillem Tell on vam poder seure per una estona a la terrassa d’un bar. Més tard vam anar a comprar fruita i vam passar per casa nostra on va conèixer la Cris, i, després de xerrar plegats una estona, la vaig acompanya cap a les 21.30 h. al metro de la Plaça Lesseps per tal de que pogués tornar al seu hotel.

TOTAL: 5 hores

Dimarts 6

Cap a les 17 h. vaig anar a buscar l’Ágnes al seu nou hotel al carrer Balmes cantonada Mallorca; al hotel em va presentar el seu marit amb el que vam estar parlant una estona en anglès. Tot seguit l’Ágnes i jo vam fer via cap a la Plaça de la Virreina on a les 18.30 h. ens esperava la Irene Urbon. Vam prendre uns gintònics i vam estar-hi fins a les 19.55 h. i la Irene va marxar cap a classe de ball. Per cert, amb la Irene hem decidit que ja podem dir-vos que les 10 sessions del VxL ja estan més que superades tot i que ens seguirem veient en funció del seu temps lliure.

Cap a les 20.30 h. vam fer via cap el carrer Balmes on l’Ágnes va agafar el V15 fins el seu hotel.

TOTAL: 3,5 hores

Dimecres 7

L’Ágnes cada matí anava a Terrassa per veure i estar amb una gent directament relacionada amb la seva professió de fisioterapeuta i que van col·laborar amb ella al seu treball fi de carrera o tesis. Com que dimecres estava al matí i al vespre (20 h.) havia de tornar a ser a Terrassa, vam decidir que jo aniria a Terrassa, i hi vaig arribar cap a les 16 h. on m’esperava ella.

Tot passejant vam anar xino-xano al Parc Sant Jordi on vam visitar la masia Freixa (una joia de l’arquitectura).

Després vam gaudir d’un descans en un bar a prop de l’estació i jo vaig tornar a Barcelona cap a les 19.30 h. després d’una tarda ben aprofitada.

TOTAL: 3 hores

Dijous 8

Aquell dia no va anar a Terrassa, i cap a les 10.30 h del matí va venir a casa meva on vam estar tocant vàries peces amb la guitarra, jo feia l’acompanyament i ella llegia i tocava el punteig directament de la partitura (bona professora de guitarra). Temes de Cole Porter, Henri Mancini, algunes bossa noves....

A les 11.30 h. vam anar al Turó de la Rovira a veure els bunkers del Carmel i les vistes genials de la nostra estimada Barcelona (va al·lucinar!).

A les 13.30 h. vam dinar un menú en un bar del Passeig de Sant Gervasi amb el meu amic i catedràtic de català de l’Institut d’Artà de Mallorca, en Francesc Vernet.

Després de dinar, a les 15.30 h en Francesc i jo ens vam acomiadar de l’Ágnes, doncs jo havia d’acompanyar en Francesc a l’aeroport, i l’Ágnes havia quedat a les 17 h. a casa d’en Salvador per seguir practicant la nostra llengua.

TOTAL: 5 hores

Amb independència les hores que va passar amb en Salvador, l’Ágnes i jo vam compartir un total de 16,5 hores de practicar català.

Com podeu veure, ha estat una gran experiència de ganes de fer coses i d’empenta per gaudir de cada moment.

Fins a la propera, us agraeixo de nou la feina que feu i que ens motiva i engresca a tots.

LA NOSTRA LLENGUA I CULTURA ESTAN EN RISC DE DESAPARÈIXER, FES EL QUE PUGUIS PERQUÈ AIXÒ NO PASSI.

Jordi Preckler i de Trias, voluntari del VxL del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona i parella lingüística de l'Ágnes Bajkay durant la setmana que aquesta aprenenta hongaresa va passar a Barcelona

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.