Vés al contingut

En Libasse explica com arribar a llegir i parlar en català

libasse.jpg

Fa un any que el Libasse, un noi del Senegal, participa al Club de lectura de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, adreçat a persones amb nivell de català equivalent a l'Intermedi dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Quan ell va començar a assistir a les sessions del Club, el seu nivell era molt bàsic, la qual cosa va fer que el Libasse hagués d'esforçar-se molt per llegir les obres que s'havien de comentar i per participar en la tertúlia posterior durant les sessions. La Sandra, la conductora del Club, l'ha animat a explicar quina valoració fa del progrés que ha aconseguit durant tots aquests mesos.

"Mai a la meva vida havia pogut llegir un llibre sencer. I ara, ho he fet en català", diu el Libasse, que afirma que la participació en el Club de lectura ha estat determinant per arribar a millorar de manera tan significativa.

Per la Sandra, "aprenentatges i actituds com les del Libasse doten de gran valor i significat la feina, i mostren com s'aconsegueixen grans fites quan alumnes amb aquesta motivació accedeixen als serveis que ofereix el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona".

El Libasse també ha tingut l'ajuda d'una parella lingüística, la Dolors. Després de conèixer el programa Voluntariat per la llengua, s'hi va apuntar com a aprenent: "La meva voluntària és una dona molt maca i m'he esforçat a parlar català amb ella". A més, el Libasse afirma que per millorar en l'aprenentatge de la llengua, també li ha estat molt útil escoltar la ràdio en català per entendre'l cada vegada més.

Us convidem a escoltar-lo:

Libasse Gaye és un dels aprenents del Voluntariat per la llengua del CNL de Barcelona

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.