Vés al contingut

Presentació del llibre Entre fogons i cassoles... elaborat pels alumnes de l’SCC Berguedà i l’SLC Berga

El llibre és un recull de receptes de gastronomia local i internacional
Foto notícia_1763642258.jpg
20/11/2025
Manresa

El passat 13 de novembre, a les 19 h, al Casal Cívic i Comunitari de Berga, es va celebrar la presentació del llibre Entre fogons i cassoles..., una recopilació única de receptes berguedanes i internacionals que volen acostar la cultura culinària de proximitat a les llars del Berguedà. Aquest receptari és ideal per a amants de la gastronomia i per a aquelles persones que volen redescobrir els sabors autèntics de la cuina berguedana i de la cuina del món. 

L'acte va començar amb la presentació del receptari, a càrrec de la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Berga, Rosa Rodríguez, i  Ramona Vall-lamora, tècnica de l'SCC Berguedà. A continuació, alguns dels autors de la creació dels plats van explicar la seva experiència en l'elaboració del menjar i en el procés d'edició del recull.  

La jornada va seguir amb un petit tast de receptes incloses al llibre i d'altres racions que havien portat els assistents i els organitzadors. La vetllada va acabar amb un taller de danses tradicionals catalanes a càrrec del grup Berguedana de Folklore Total. L'acte va reunir un centenar de persones i va tenir molt bona acollida.

Aquest recull de receptes ha sigut una iniciativa de l'Ajuntament de Berga amb la col·laboració de l'SCC Berguedà, l'Associació d'Africatalans i Òmnium Cultural del Berguedà.