Vés al contingut

"El dia que no escolto català, em sento malament"

fabian_i_josep_self.jpg

Em dic Josep Bofill i soc voluntari per la llengua des de fa uns sis anys. He tingut 7 parelles lingüístiques diferent i l'experiència és d'allò més gratificant, per això repeteixo. Arran de la pandèmia, em vaig animar a fer-me voluntari per la llengua en modalitat virtual per poder continuar gaudint de l'experiència. Actualment la meva parella lingüística es diu Fabian, nascut a l'Equador i resident i nacionalitzat a EEUU fa més de 20 anys.

La seva llengua materna és el castellà, però prefereix passar de llarg sobre aquest fet perquè pensa que ha estat una llengua colonitzadora i que perjudica la normalització del català.

Tot i tenir ascendència catalana per part de mare, el primer contacte amb el català va ser farà uns 10 anys amb un llibre en anglès titulat Barcelona al qual va donar un cop d'ull mentre la seva muller s'esplaiava en la botiga d'encants. El llibre va ser l'esquer perquè es desvetllés un amor adormit. De manera que, amb una voluntat frisosa, va començar a estudiar català entre 3 i 5 hores diàries a través dels cursos a Parla.cat, als quals es refereix com a essencials per al seu aprenentatge. Actualment viu en català a través dels mitjans de comunicació que veu i escolta a casa seva al nord de Miami, a l'Estat de La Florida (EEUU). I diu: "El dia que no escolto català, em sento malament". 

Josep, voluntari del Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística d'Osona

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.