Vés al contingut

fundació Agrària

El Josep Vilageliu és el director del Centre Residencial d'Acció Educativa - CRAE Colònia Agrícola Santa Maria del Vallès, de Lliçà de Vall. També és el voluntari lingüístic del Rubén, company de feina que treballa com a educador del Centre d'origen, madrileny i aprenent del Voluntariat per la llengua (VxL). Són una de les parelles lingüístiques que gestiona el Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Vallès Oriental arran de la col·laboració establerta amb la Fundació Privada Obra Tutelar Agrària, dedicada a acollir infants en situació d'alta vulnerabilitat i persones necessitades de tutela social.

La Fundació s'ha adherit al VxL com a entitat col·laboradora i empresa d'atenció als joves amb risc d'exclusió social que per objectiu la plena integració social i laboral, s'ha adherit al Voluntariat per la llengua i promou les parelles lingüístiques.

 

Aquesta Fundació té diversos programes socioeducatius per a joves i adolescents, un dels quals és el Centre Residencial d'Acció Educativa - CRAE Colònia Agrícola Santa Maria del Vallès, de Lliçà de Vall, del qual és director Josep Vilageliu. Aquest Centre acull 26 nois d'edats compreses entre els 14 i 18 anys en acolliment residencial i promou el desenvolupament integral de cada noi.

Des que ho vam parlar, nosaltres sempre hem parlat català

Jo crec que abans parlàvem castellà per`po 

el que és bonic és que no s'ha hagut de forçar res

amb el Ruben, que és de Madrid normalment jo sempre m'hi adreçava en castellà, jo em sortia de parlar-li en català.

Va ser arran de fer la proposta del VxL que, ell està estudiant el català i per què no

 

Cada vegadsa que coincidim ell i jo el que normalment ens haguéssim dit en castellà ens ho diem en català però ho hem normalitzat, no ha calgut forçar res.

 

Ruben: a vegades em costa una mica perquè em fa vergonya però ho porto molt bé i estic molt còmode, sobretot 

si no hagues sigut per això, el Ruben i jo sempre haguessim parlat en castella EL que m'agrada de com ho hem fet és que ho hem normalitzat, es com natural.ç

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.