Al Voluntariat per la llengua ens agrada conèixer les persones que formen part del programa. Per això, de tant en tant, us apropem el perfil i les motivacions de voluntaris i aprenents per participar en el VxL, que fa poc va superar la xifra de 100.000 parelles lingüístiques. En aquesta ocasió coneixem una mica millor una aprenenta que viu a Girona i que fa poc que s’ha estrenat en això de les parelles lingüístiques.
“Em dic Olga Botnari, sóc de Moldàvia i tinc 31 anys. Estic estudiant un màster en Planificació i organització del turisme a la Universitat de Girona.”
- Com has arribat a Girona?
Primer de tot, vaig visitar Girona com a turista el juliol de 2014. Em va agradar molt i fins i tot li vaig dir a l’amiga que m’acompanyava que un dia viuria a Girona. “Girona m’enamora”, això es per a mi. Quan se’m va acabar el contracte a l’Escala em vaig traslladar aquí. Era el 29 de novembre de 2014 i plovia molt aquells dies.
- Sabies abans de venir que s’hi parlava català?
Dies abans de venir a Catalunya no sabia res ni de Catalunya ni de Girona, però em vaig informar una mica a internet. Vaig saber que en aquesta zona es parlava un idioma completament desconegut per a mi: el català.
- Per què estàs aprenent la llengua?
Principalment, perquè ara visc a Catalunya i per poder relacionar-me millor amb la gent d’aquí. També per ampliar els meus coneixements, que en un futur m’ajudaran professionalment.
- Per què vas decidir apuntar-te al Voluntariat per la llengua?
Per poder practicar el català amb una persona catalanoparlant fora de les classes. I també per compartir experiències i coneixement.
- Quins avantatges creus que té el Voluntariat per la llengua?
M’ajuda a organitzar-me a l’hora de practicar català setmanalment i també em dóna la seguretat que la persona que està amb mi m’ajuda i em corregeix.
- Com valores l’experiència?
Molt positiva i motivadora. Una experiència nova per a mi, que m’ha sorprès d’una manera molt agradable.
- La recomanaries?
Sí! A tothom qui vulgui practicar català, relacionar-se amb gent catalana i així conèixer els hàbits de vida dels gironins.
Centre de Normalització Lingüística de Girona
Afegeix un nou comentari