Vés al contingut

Un nou taller de sardanes de Sant Jordi a Montornès

Sardanes24-7_1713511651.jpeg
19/04/2024

La voluntària Encarna Gascón descobreix les sardanes als alumnes del Bàsic 1

La voluntària Encarna Gascón ha impartit el segon taller de sardanes del curs 2023- 2024 i en aquesta ocasió aquest taller introductori s'ha fet amb els alumnes del Bàsic 1. La majoria dels alumnes d’aquest grup, arribats a Catalunya aquest mateix any, desconeixien totalment la sardana, no n’havien sentit a parlar mai, ni havien vist mai cap ballada, ni n’havien sentit la música abans.

El passat dijous 18 d'abril, a les envistes de Sant Jordi, els alumnes del Bàsic 1 van dedicar la primera hora de la classe a descobrir la sardana. Els alumnes, en primer lloc, van saludar la voluntària i van fer-li algunes preguntes bàsiques, alguns també es van presentar per practicar els continguts de les primeres classes del curs.

Com en altres ocasions l'Encarna va passar un PowerPoint molt breu i esquemàtic sobre la sardana i després, com que a la classe no hi havia prou espai, tot el grup es va desplaçar al punt de trobada del Voluntariat per la llengua, a la Sala Mogent, per poder aprendre els passos. Tot fent una filera primer i una rotllana després, l’Encarna i el seu marit, en Toni Feliu, van ensenyar-los els passos bàsics de la sardana; finalment tots junts van provar de ballar els primers compassos de la sardana Coti x coti, de The Tyets i de la sardana Maria de les trenes, així van poder escoltar una sardana actual i una sardana clàssica.

El taller de sardanes té una segona part, ja que el proper dimarts, dia de Sant Jordi, a segona hora de classe, el grup s'acostarà a fer un volt per les parades de llibres i roses i a l'audició de sardanes, qui sap si algun alumne s'atrevirà a posar-se en una rotllana.  

Encarna Gascón, llevadora jubilada, voluntària lingüística i mestra de sardanes, fa aquestes sessions i tallers de sardanes gratuïts al Casal de Cultura a l'empara de l'associació Palau Dalmanla, entitat col·laboradora del Voluntariat per la llengua que vol dinamitzar activitats culturals al municipi.