Vés al contingut

Al VxL del Berguedà acaben el trimestre contents com pasqües

Talls de mona 1_1710767049.jpg
13/03/2024

Els serveis de català de la comarca del Berguedà han tornat a organitzar la festa de Pasqua

Per celebrar el final de trimestre dels cursos i dels grups de conversa, els serveis de català de la comarca del Berguedà, conjuntament amb Òmnium Cultural del Berguedà, han tornat a organitzar una matinal dedicada a la Pasqua amb especial al·lusió al seu dolç: la mona.

La jornada s'ha celebrat a les 11 h a la Sala Blava del Casal Cívic de Berga. Una cinquantena de persones entre alumnes i participants del Voluntariat per la llengua han assistit a un dels actes de final de trimestre, que ha començat amb una explicació de la Pasqua i de les tradicions catalanes d'aquests dies. A l'hora d'explicar la mona, se n'han mostrat dues de molt grans, elaborades per la pastisseria Alberich de Berga, que han cridat l'atenció de les persones assistents per saber com s'elaborava.

A part de la xerrada, s'ha donat a tothom un fullet per poder seguir l'explicació i per emportar-se'l a casa.

Com a fi de festa, s'ha fet un tast de mona entre les persones que hi han participat. Les persones de religió musulmana se l'han endut a casa amb una carmanyola. Amb aquest dolç acomiadament s'ha donat per tancat el trimestre a les aules.