Vés al contingut

Nou espai per a parelles lingüístiques al Casal de Cultura de Montornès

WhatsApp Image 2024-02-23 at 12.22.19_1708691513.jpeg
23/02/2024

L’espai, que encara no té nom, serà un bon lloc de trobada per compartir experiències

La Sala Riu Mogent del Casal de Cultura és a partir d’ara un lloc especial de trobada per a parelles lingüístiques. Les tècniques de cultura i festes de Montornès, Anna Poderoso i Marta Cordomí, juntament amb la tècnica de Català, Reyes Barragán, van prendre la decisió de treure rendiment a un espai que gairebé sempre és buit.

La Sala Riu Mogent acull molt esporàdicament petites exposicions; el trimestre passat va acollir uns tòtems desplegables sobre la figura de Josep Vallverdú, i també l’exposició de fotografies del ral·li fotogràfic de les Festes de Sant Sadurní. Es va valorar que aquestes mostres breus són perfectament compatibles amb el fet de donar ús a aquest espai com a lloc de trobada de parelles lingüístiques. 

Per gentilesa de Cultura, aquestes parelles poden prendre un refresc o una infusió, que tenen a la seva disposició en un petit espai dins la sala. També compten amb llibres, revistes, diccionaris, fitxes “llegir per parlar”, quadernets “Parlem tu i jo” per iniciar la conversa. En la decoració i posada en marxa de l’espai també hi van participar les administratives, Pepa Rouch i Olga Sánchez, a qui també els va agradar la idea de donar més vida a la Sala Riu Mogent.

El dijous passat dia 22 de febrer vam donar obertura a l’espai i ja van coincidir-hi dues parelles. Això ens anima a pensar que potser es poden donar converses de grup o intercanvi de parelles a l’hora de parlar.

L’espai es podrà utilitzar en horari d’obertura del Casal:

  • Matins: dilluns, dimarts i divendres de 10 a 14
  • Tardes: de dilluns a dijous de 16 – 20/ Divendres de 16 a 17 h

Voldríem trobar un nom ben atractiu per aquest espai, un nom que convidés a venir, que animés a xerrar..., però aquesta tasca ens ha quedat pendent, hi anirem pensant al llarg d’aquests dies. Potser demanarem parer les parelles lingüístiques.