Esteu aquí

David Vila presenta "Verba, non facta" a la inauguració de cursos i VxL a Sitges

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
24/11/2015 - CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Presentació del VxL amb el David Vila a Sitges

El 18 de novembre, una cinquantena de persones s'aplegaren a la Biblioteca Roig i Raventós, de Sitges, per celebrar la inauguració dels cursos de català i la presentació d'una nova edició del programa del Voluntariat per la Llengua.

La dinamitzadora del programa al Garraf va explicar-ne els orígens i el desplegament fins a l'actualitat i va destacar la bona rebuda que ha tingut i té en tots els municipis de Catalunya, que des del 2003 ha fet possible que aquest any s'hagi arribat a les 100.000 parelles lingüístiques, una xifra històrica i molt satisfactòria. Va convidar els assistents a participar-hi, a gaudir de les trobades, a compartir el català en les converses i va recordar que la pràctica del programa contribueix també a la relació entre persones de cultures diferents, fet que influeix positivament en la cohesió social, conjuntament amb l'extensió de l'ús social que fan les entitats adherides al programa i els establiments comercials que hi col·laboren perquè els participants puguin practicar el català sense dificultats en contextos reals. Actualment, Sitges compta amb tres entitats adherides i 10 establiments col·laboradors. 

L'acte comptà també amb la presència del regidor d'Educació, Eduard Carrillo, que va destacar la importància de fer servir el català amb naturalitat i generositat, conjuntament amb el reconeixement i la contribució lingüística de totes les llengües i cultures, que enriqueixen les persones i reforcen la cohesió social. 

Finalment, l'escriptor i dinamitzador lingüístic David Vila i Ros va compartir la lectura d'alguns contes del seu darrer llibre Verba, non facta; 99 contes intangibles. Reflexions sobre fets quotidians, bon humor i sorpreses formen part de les històries breus recollides al llibre i van servir per motivar la curiositat i les intervencions dels alumnes que van assistir a l'acte.

David Vila va néixer a Sabadell (1977), és dinamitzador lingüístic i imparteix tallers i conferències per fomentar l'ús social del català. Ha col·laborat en publicacions d'arreu del territori i és autor de diversos llibres i articles. És vicepresident de Tallers per la Llengua i d'Òmnium Cultural Sabadell, i membre de la companyia T.I.C. Escènic. Podeu llegir-lo al blog Malgrat la boira.

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, per mitjà de l'Oficina de Català de Sitges, va organitzar l'acte i hi va col·laborar la Biblioteca Josep Roig i Raventós, organisme adherit al Voluntariat per la llengua.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!