Esteu aquí

Vivències que han contribuït a ampliar la meva visió del món

Quan l'empresa on treballava va decidir acomiadar-me i pagar-me per no anar a treballar, la meva vida es va girar com un mitjó. De sobte, se'm va obrir una gran finestra des d'on podia escollir el que volia fer a partir d'aquell moment. Sempre he sigut una reivindicadora de la meva llengua i m'agrada relacionar-me amb la gent, per tant, el Voluntariat per la Llengua va ser una de les opcions que vaig triar  i... ja fa sis anys que en formo part.

Com a parella lingüística he tingut sempre dones i de l'Amèrica llatina. Algunes van venir per necessitat i ganes de trobar una vida millor i altres perquè no estaven d'acord amb els esdeveniments polítics dels seus països d'origen. Amb gairebé totes la relació ha anat més enllà de la simple trobada d'una hora un cop a la setmana: he conegut les seves històries personals, casa seva i la seva família, i en algun cas he arribat a ajudar en determinats tràmits administratius.

Si voleu que us expliqui anècdotes... No en tinc cap! Això sí, tinc un munt de vivències que han contribuït a ampliar la meva visió del món: open mind, en diuen els anglesos. Alhora em sento molt satisfeta d'haver ajudat a difondre la meva llengua.

Per si això fos poc, aquest proppassat mes de juliol cada dimecres hem fet a Sant Cugat del Vallès trobades conjuntes de voluntaris i aprenents. Ha sigut una experiència diferent i crec que hem aconseguit que set o vuit persones desconegudes hàgim fet una tertúlia lúdica i distesa sense cap mena problema. Els temes anaven sorgint sols, sense forçar la conversa en cap moment. Espero que les responsables del VxL a Sant Cugat ho repeteixin l'any vinent.

Roser Segura, voluntària del VxL del Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3 a Sant Cugat del Vallès

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!