Esteu aquí

El Voluntariat per la llengua continua creixent a Torredembarra

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
02/12/2022 - SCC del Tarragonès

Durant deu setmanes vint-i-dues parelles lingüístiques s'organitzaran per conversar en català a la població del Tarragonès

El 30 de novembre passat va tenir lloc la presentació de la segona edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Torredembarra. L'acte, que va tenir lloc a Cal Maiam, va acollir voluntaris i aprenents que van ser aparellats en grups de conversa. En aquesta nova edició hi haurà en funcionament vint-i-dues parelles lingüístiques.

Com a representant de l'Ajuntament hi va assistir la regidora d'Educació i Biblioteca , Maria Gual, a més el programa compta amb el suport de les regidories de Cultura, Acció Social i Igualtats.

Durant la presentació es van donar les orientacions per a les converses i es van presentar les parelles i grups de conversa que començaran les trobades ben aviat. A partir d'aquesta data, voluntaris i aprenents iniciaran les sessions, amb el compromís de conversar en català una hora a la setmana, durant deu setmanes.

L’acte va comptar amb la participació dels actors de la companyia Impro Acatomba, els quals van afegir el toc d’humor amb un espectacle interactiu per practicar el català.

El VxL és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització lingüística. El VxL es va iniciar el 2003, des d'aleshores ha format més de 150.000 parelles lingüístiques i ha tingut la col·laboració de més de 10.000 entitats i establiments col·laboradors a tot Catalunya.

 

 

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!