Esteu aquí

La meva assignatura pendent

Em dic Elisabeth Loreley Álvarez i vaig néixer a l’Uruguai fa 59 anys. En fa 36 anys que visc a Catalunya, a Mollet del Vallès. Sóc professora de pintura i també faig exposicions dels meus quadres en diversos espais del Vallès Oriental. Aquest any he acabat l'Elemental 2 dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Ara mateix em sento molt feliç de poder escriure i parlar una mica millor en català. Sé que encara cometo errors, però a poc a poc aniré millorant. Sóc una dona molt entusiasta i responsable en tot allò que em proposo.

Tinc veritable passió per l’art i per a mi era frustrant visitar un museu, que el guia parlés en català i que jo no entengués el que deia. Tampoc podia participar en la conversa ni dialogar amb la gent. Tant que m’agrada parlar!

Per tant, vaig decidir posar-hi remei. Avui em sento feliç estudiant català, llegint més diaris que abans, mirant la televisió, escoltant la ràdio i participant al Voluntariat per la llengua per tal de millorar la meva fluïdesa i vocabulari. Ara entenc la gent quan parla i sé que tothom valora el meu esforç per aprendre la llengua. Ja em trobo millor parlant en públic i recitant algun escrit propi.

Agraeixo molt que les professores del Servei de Català de Mollet (del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental) hagin estat tan a prop meu i, sobretot, a les persones voluntàries que m’han ajudat a trencar el gel. Els estic molt agraïda i penso continuar estudiant i parlant en català.

Elisabeth Loreley és aprenenta del VxL del CNL del Vallès Oriental a Mollet

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!