Esteu aquí

Facilitem que les persones s'integrin a l'entorn

El Miguel és el propietari de la botiga Teetanesque (al carrer del Doctor Ferran, 10, de Sant Coloma de Gramenet). Com a establiment col·laborador del Voluntariat per la llengua (VxL) des de fa poc més d’un any, rep alumnes dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) perquè hi facin pràctiques lingüístiques.

Això és el que el Miguel ens explica sobre la diferència que ha trobat entre dues persones que hi han anat a fer una pràctica lingüística i sobre com valora que els alumnes tinguin les visites als establiments de la ciutat com una tasca del seu curs de català:

La pràctica pot ser diferent segons la persona. Una noia ja era clienta de la botiga i em va avisar que vindria aquí per fer la pràctica lingüística, així que ja em va dir una mica de què anava la cosa. La noia és molt xerraire, va venir amb ganes de parlar i ens vam estar una bona estona fent-ho, a diferència d’un altre noi! Recordo que venia amb por, volia treure’s l’activitat de sobre i es notava que mirava d’acabar ràpidament.

Igualment, crec que és una bona activitat, potser no pròpiament per a la botiga, per exemple en aquest cas la noia ja la coneixia, però és difícil aquí a Santa Coloma que trobin amb qui parlar català i així poden practicar l’idioma, a més ajudem a cuidar una mica la llengua i facilitem que les persones s’integrin a l’entorn.

VxL del Centre de Normalització Lingüística L'Heura

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!