Esteu aquí

“El VxL genera vincles lingüístics, socials i emocionals”, explica la Mont als alumnes del Curs de formació del voluntariat de Sabadell

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
06/05/2015 - CNL de Sabadell

El dimecres 6 de maig una voluntària lingüística va participar en una taula rodona a la cloenda del Curs de formació del voluntariat, organitzat per Sabadell Suma de l'Ajuntament de Sabadell. Aquest curs s'adreça a ciutadans de Sabadell interessats en l'actuació de les diverses entitats de la ciutat que fan accions de voluntariat.

 

La Mont Fruitós, voluntària i responsable dels grups de conversa adreçats a usuaris de Xamba Salut Mental de Sabadell, va explicar la seva experiència lingüística, cultural i d'amistat durant les hores de conversa amb la María, nascuda a Andalusia. Va remarcar que gràcies a les trobades la María havia perdut la vergonya d'expressar-se en català i que havia fet una gran amiga amb la qual compartien experiències de caire ben divers, tant com per exemple aprendre a elaborar plats típics catalans o andalusos. A més, també es va informar dels clubs de lectura, de les tertúlies de lectura fàcil i de les xerrades adreçades a usuaris del Club Social Xamba de Salut Mental, activitats conduïdes per persones voluntàries i que palesen que el VxL va molt més enllà de l'àmbit estricte de la parella lingüística.

En aquest acte de finalització de curs, representants de diverses entitats de la ciutat relacionades amb el món del voluntariat van explicar els seus testimonis i van resoldre els dubtes i les curiositats dels assistents, als quals van seguir animant a participar en els diversos àmbits de voluntariat que ofereix la ciutat.

 

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!