Esteu aquí

Una abraçada virtual des de Madrid

Hola! Em dic Benito i estudio llengua catalana a Madrid. Vaig conèixer el Voluntariat per la Llengua (VxL) gràcies a les meves professores. Després d’acabar el curs, gairebé al començament de l’estiu, vaig cercar-ne més informació i vaig animar-me a inscriure-m’hi per xerrar una estona cada setmana i així no "oxidar" el meu català, perquè he acabat el B1 i encara és fàcil perdre fluïdesa. Vaig enviar un correu a finals de juny i, com que la gestió de l’Eduard, el dinamitzador del VxL del Centre de Normalització Lingüistica (CNL) Roses, va ser eficaç i diligent, la primera conversa amb la meva parella lingüística va començar a principis de juliol.

Des de la primera trobada amb l’Eldi vam connectar com si ja haguéssim parlat moltes vegades. Com que ella viu a Catalunya i jo a Madrid hem emprat les videotrucades de WhatsApp i el resultat ha estat força bo. Cada setmana hem garlat i conversat sobre temes diversos, hem après cultura, hem descobert llocs nous per viatjar, per menjar, per gaudir... sempre fent servir el català com a llengua vehicular. Hem acabat les deu hores estipulades i estem joiosos de l’experiència.

Sens dubte tornaré a inscriure-m’hi perquè és una vivència meravellosa per millorar el català i per conèixer persones fantàstiques. He recomanat el VxL a diversos companys de les aules.

Una abraçada virtual,

Benito, aprenent del VxL en modalitat virtual que gestiona el CNL Roses

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!