Esteu aquí

Taller pràctic de conversa amb alumnat de l'Institut d'Estudis Aqüícoles i Ambientals - FP dual al Delta de l'Ebre

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
26/09/2022 - CNL de les Terres de l'Ebre
En el marc de les activitats per potenciar la participació al Voluntariat per la llengua en l'àmbit juvenil, el dilluns 26 de setembre es va portar a terme la presentació del programa en un institut de formació professional dual que es troba al bell mig del Delta de l'Ebre, en un entorn preciós proper a la badia dels Alfacs.
La presentació va consistir en una xerrada, el passi del vídeo "10 cites. Sona i Renata", sobre una parella lingüística amb dues joves i, a continuació, un taller pràctic de conversa.
 
Després de la presentació, es va lliurar un repertori de conversa de presentació personal per poder practicar-lo tots els i les alumnes assistents. Els alumnes que parlen català van fer de "padrins" voluntaris i els alumnes no catalanoparlants van fer d'aprenents "apadrinats", segons la nomenclatura que dona el professorat del centre en aquest projecte.
 
Els alumnes no catalanoparlants apadrinats són provinents principalment de països com Gàmbia, Senegal i el Marroc, i també de la resta de l'Estat espanyol.
 
Al final, es va lliurar un full amb consells, que també es van explicar, als possibles voluntaris participants al programa per tal de poder fer unes trobades de conversa més profitoses amb els seus aprenents.
 
Hi van participar 35 persones, entre alumnat i professorat de l'IEPAAC - FP dual (Institut d'Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya). Al centre s'estudien cicles formatius de FP dual de Grau Mitjà i Superior d'Aqüicultura i el VxL s'ha programat una hora a la setmana en horari lectiu. Tant el professorat com l'alumnat s'ho van passar molt bé i s'hi van mostrar molt interessats.
 

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!