Esteu aquí

En Libasse explica com arribar a llegir i parlar en català

Fa un any que el Libasse, un noi del Senegal, participa al Club de lectura de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, adreçat a persones amb nivell de català equivalent a l'Intermedi dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Quan ell va començar a assistir a les sessions del Club, el seu nivell era molt bàsic, la qual cosa va fer que el Libasse hagués d'esforçar-se molt per llegir les obres que s'havien de comentar i per participar en la tertúlia posterior durant les sessions. La Sandra, la conductora del Club, l'ha animat a explicar quina valoració fa del progrés que ha aconseguit durant tots aquests mesos.

"Mai a la meva vida havia pogut llegir un llibre sencer. I ara, ho he fet en català", diu el Libasse, que afirma que la participació en el Club de lectura ha estat determinant per arribar a millorar de manera tan significativa.

Per la Sandra, "aprenentatges i actituds com les del Libasse doten de gran valor i significat la feina, i mostren com s'aconsegueixen grans fites quan alumnes amb aquesta motivació accedeixen als serveis que ofereix el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona".

El Libasse també ha tingut l'ajuda d'una parella lingüística, la Dolors. Després de conèixer el programa Voluntariat per la llengua, s'hi va apuntar com a aprenent: "La meva voluntària és una dona molt maca i m'he esforçat a parlar català amb ella". A més, el Libasse afirma que per millorar en l'aprenentatge de la llengua, també li ha estat molt útil escoltar la ràdio en català per entendre'l cada vegada més.

Us convidem a escoltar-lo:

Libasse Gaye és un dels aprenents del Voluntariat per la llengua del CNL de Barcelona

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!