Esteu aquí

Què podem fer per la nostra llengua

Soc en Carles Puig Madrenas, de professió jardiner i, des del 2015, regidor de Cultura de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà. Sempre he estat involucrat en diferents projectes de defensa de la llengua catalana.

Si la memòria no em falla, vaig començar a fer de voluntari per la llengua cap el 2007 i ho vaig fer per posar el meu granet de sorra en defensa de la meva llengua i per ajudar la gent que la vol aprendre. Vaig fer de voluntari del 2007 al 2011 i ara m'hi he tornat a engrescar. La meva experiència ha sigut molt positiva. He conegut molt bona gent. Amb la meva primera parella, en Harry (de l'Equador), de tant en tant encara quedem i som bons amics.

Actualment la meva parella és en Moustapha. Ell és de Síria i a les trobades parlem de política, de religió, de l'amor, de la cultura i del que surti. Hi posa molta voluntat i, per mi, és molt d'agrair la gent que vol aprendre la meva llengua. Fa unes setmanes vam participar a l'arribada de la Flama del Canigó a la Bisbal.

Moltes vegades ens preguntem què podem fer per la nostra llengua: hi ha coses tan senzilles i boniques com fer de voluntari per la llengua. El català només ens té a nosaltres.

Carles, voluntari del VxL de l'Oficina de Català de la Bisbal de l'Empordà (Centre de Normalització Lingüística de Girona)

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!