Esteu aquí

Fer salut amb el Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua i les passejades parlades

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa que sempre he trobat molt interessant, pel format íntim i flexible que té, perquè posa en valor l'ajuda altruista i sobretot perquè motiva les persones a aprendre la llengua catalana.

Un aspecte clau, que personalment m'ha ajudat a gaudir encara més de les nostres trobades amb la Laura i que desconeixem si s'havia fet abans, ha estat el format que d’una manera més poètica hem batejat com a "converses en ruta" o "passejades parlades".

La Laura i jo vam acordar que les nostres trobades serien en el context d'una passejada sempre que poguéssim i ens ha agradat tant el format que, des del primer dia fins al darrer, hem fet sempre les nostres "caminades parlades".  Així, a banda de conversar, hem recorregut força camins juntes tot veient el canvi d'estacions entre les vinyes del Penedès, ja que la nostra primera trobada va ser a l'hivern passat i la nostra darrera en ple estiu.

El nostre moment per a les trobades era els dilluns a les quatre de la tarda, que mica en mica es va anar traslladant fins a les sis o a les set del vespre a mesura que ens apropàvem a l'estiu. Normalment quedàvem en una placeta que es troba a mig camí entre casa seva i la meva i des d'allí iniciàvem ruta i conversa.

El fet de parlar fent ruta ens ha permès dedicar-nos també a fer salut, a fer més fluides les nostres xerrades i fins i tot algun dia a visitar els equipaments de la nostra vila. I hem tingut la gran sort que ambdues ens sentim afortunades d'haver-nos conegut, ja que hem generant una confiança mútua per parlar de temes molt variats i, alguns d'ells, de l'esfera força personal.

Tant a la Laura com a mi ens agrada compartir la nostra bonica experiència i, a través d'aquesta, motivar moltes altres persones a unir-se al projecte, ja que tenim clar que ha estat molt enriquidor per a nosaltres i per descomptat per al futur de la nostra llengua catalana. Gràcies a tot l'equip del VxL per fer-ho possible!

Deixem de testimoni algunes de les imatges de les diferents rutes fetes entre les vinyes de Vilafranca, les Cabanyes, la Granada i Pacs.

Montserrat, voluntària del VxL del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès (Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf)

Comentaris

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!