Esteu aquí

Es presenta una nova edició del VxL a Sant Joan de Mediona

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
04/12/2014 - CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

El 4 de desembre, es va presentar una nova edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Sant Joan de Mediona (Alt Penedès). L'acte es va fer al Pantinkillo, local del jovent de la població. En aquesta edició participaran en el programa 5 voluntaris i 6 aprenents, que es trobaran regularment una vegada a la setmana per parlar en català.

A banda de formar les parelles lingüístiques, es van donar orientacions i consells per portar a terme les deu setmanes de converses en català: les funcions del voluntari i les de l'aprenent, el compromís hi ha en les trobades, recomanacions sobre el que pot fer la parella quan es troba... A més, es va donar material per complementar les converses en català.

Tant els voluntaris com els aprenents que ja han participat al programa en altres edicions estan satisfets de l'experiència. Uns i altres fan comentaris com: "M'ho passo molt bé", "participar al VxL m'ha sorprès; es trenquen els esquemes creats", "conèixer una altra cultura és una satisfacció", "la voluntària és una amiga; som amigues", "ens relacionem més uns amb els altres", "guanyes.", "em fa créixer; tinc un desig gran de parlar en català; abans em feia vergonya entrar en una conversa"... El programa, doncs, va molt més enllà de les deu hores de conversa en català.

L'Ajuntament de Mediona dóna suport al programa VxL des de l'any 2012.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!