Esteu aquí

III Caminada d’Hivern amb voluntaris i alumnes de Caldes

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
17/12/2014 - OC de Caldes de Montbui

Alumnes, voluntaris i aprenents van emprendre el camí cap al gorg d'en Pèlags.

 

El dissabte 13 de desembre, a les 9 del matí, i per tercer any consecutiu, alumnes dels cursos de català i parelles lingüístiques van fer la caminada d'hivern que organitza l'Oficina de Català.

Aquesta vegada havíem previst  un recorregut circular que començava a Can Rius, per anar fins al gorg d'en Pèlags i a la tornada aturar-nos a la font de les Escales, continuar pel Roure Gros i arribar altre cop a Can Rius. L'objectiu de la sortida, a més de passejar per uns paratges extraordinaris, era llegir la llegenda, en el gorg d'en Pèlags, de La fada del campanar que la nit de Sant Joan es retroba amb altres fades de la contrada en aquest indret.

Malauradament no vam poder arribar al gorg, la fúria del vent de dimarts, 9 de desembre, va fer més mal del que ens pensàvem. Comptàvem veure arbres caiguts, però el paisatge que ens vam trobar fou desolador. Tres intents per arribar al gorg per camins diferents i en tots tres vam haver de recular. Finalment vam llegir la llegenda en una clariana i vam reprendre el camí de tornada per la riera.

La caminada va ser tota una aventura en què els participants ens ho vam passar molt bé per les peripècies tan divertides que havíem de resoldre a cada moment.

I la fada del campanar? Doncs segurament molt contenta, perquè aquest any per la nit de Sant Joan podrà retrobar-se amb les seves companyes, la fada del molí de l'Esclop, la de Sant Sebastià de Montmajor, la del castell de Montbui, la del castell de Sentmenat, la de Palau-solità... prendre consistència corpòria i parlar entre elles sense que ningú les espiï. Els camins del gorg trigaran a tornar a ser transitables per decepció dels calderins.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!