Esteu aquí

Un establiment col·laborador amb el Voluntariat per la llengua d’Esparreguera fa una classe de cuina tradicional

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
04/12/2014 - CNL de Ca n'Ametller

A Esparreguera ja hi ha més de 100 establiments col·laboradors que asseguren l’ús social del català i que col·laboren activament amb el Servei Local de Català

Cada mes de desembre, el Servei Local de Català (SLC) d’Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, elabora una unitat didàctica dedicada al Nadal on es treballen aspectes de la llengua i la cultura catalana d’aquesta època festiva de l’any.

Enguany, el SLC ha decidit que es dedicaria a l’elaboració dels canelons, una recepta que apareix a totes les llars catalanes per Nadal o Sant Esteve. Per a això, ha comptat amb la col·laboració de Montserrat Garcia i Romeu, cuinera i propietària del Bar Restaurant Emília-Cal Piquinyol d’Esparreguera, un restaurant inaugurat el 1931 que ofereix cuina catalana, de mercat, popular i tradicional, en la qual els canelons són presents al menú del dia de dimecres i dissabte.

Cal Piquinyol és un establiment col·laborador del Voluntariat per la llengua i es compromet a atendre en català tots els clients que hi accedeixin enraonant aquesta llengua. La col·laboració amb aquest establiment ha anat un pas més enllà quan la seva cuinera ha escrit i explicat la seva recepta als alumnes dels nivells Bàsic i Elemental.

Podeu trobar aquesta recepta dels canelons i d’altres autors, entre els quals hi ha voluntaris per la llengua, en aquests dos blocs del SLC:

Nou blog del SLC: http://blocs.cpnl.cat/esparreguera

Blog de dinamització: http://blocs.cpnl.cat/receptaris

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!