Esteu aquí

Voluntaris per la llengua d’Esparreguera, col·laboradors en la dinamització comercial del català

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
30/11/2014 - CNL de Ca n'Ametller

Des del Servei Local de Català s’ha promogut que voluntaris per la llengua visitin els comerços locals per animar-los a adherir-se al Voluntariat per la llengua 

Aquest mes de novembre, el Servei Local de Català (SLC) d’Esparreguera ha posat en marxa una nova activitat per tal de dinamitzar el sector comercial de la vila pel que fa a l’ús de la llengua catalana. Dins el Projecte Descobrim el català, la tasca de voluntaris per la llengua s’amplia i arriba ara també als establiments comercials.

Els voluntaris col·laboradors s’encarreguen de fer una visita preliminar als establiments de proximitat que tenen a l’abast i que encara no formen part de la xarxa d’establiments adherits al VxL per tal de donar-los a conèixer aquest programa, que pretén fomentar l’ús social del català.

En tan sols dues setmanes d’aplicació de l’innovador Projecte Descobrim el català, la desena de voluntaris col·laboradors ja ha aconseguit que 42 botigues i comerços de 4 barris d’Esparreguera s’hagin adherit com a establiments comercials col·laboradors amb el Voluntariat per la llengua.

Des del 2006, el SLC ha signat més de 200 acords de col·laboració amb establiments comercials, tot i que d’acords vigents a dia d’avui en són 110, a causa del tancament de moltes botigues. Per tal d’arribar de manera eficaç i directa a tots els establiments que poden garantir l’atenció en català, el SLC compta amb una desena de voluntaris col·laboradors que faran aquest primer contacte amb l’establiment, ja sigui perquè en són clients habituals o perquè en tenen alguna referència pel que fa a l’ús del català.

Aquests voluntaris col·laboradors han assistit tots a una sessió de formació feta pel SLC en què se’ls han donat unes consignes molt precises i clares per tal de fer la tasca adequadament, així com també se’ls convida que facin difusió de l’activitat a través de les xarxes socials.  

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!