Esteu aquí

Es posen en marxa 16 parelles lingüístiques a Montcada

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
19/11/2014 - SLC de Montcada i Reixac
Elles dues utilitzaran el material "Llegir per parlar, llegir per aprendre"

El passat dimecres 12 de novembre hi va haver l'acte de presentació de l'edició de tardor a Montcada. 

L'acte va començar a les 19 h a la Sala Institucional de la Casa de la Vila i hi van assistir una trentena de persones. Un cop constituïdes les 16 parelles lingüístiques, Marta Lluís, la responsable del Servei Local de Català, va presentar el programa per impulsar la lectura Llegir per parlar, llegir per aprendreun material editat per la Direcció General de Política Lingüística que té la finalitat de reforçar l'aprenentatge i l'ús de la llengua a través de la lectura. 

A la segona part de l'acte, dos membres dels Castellers de Montcada i Reixac, Salvador Urpí i Mario Delgado, van fer una xerrada sobre el fet casteller, des dels seus orígens, fins a la funció de la indumentària i les tècniques per aixecar castells. L'acte es va acabar amb la interpretació d'una cançó sobre el fet de parlar català composada per Pere Mañas, antic voluntari lingüístic de La Llagosta. De la seva experiència, en va composar una cançó i la va venir a compartir amb els participants de VxL de Montcada. 

Tot i que actualment hi ha 16 parelles lingüístiques, el VxL és un programa obert i constantment es van fent parelles lingüístiques. Les persones que estiguin interessades a participar-hi, que es posin en contacte amb el Servei Local de Català de Montcada (935751644) o a través de l'adreça electrònica vxl.vo3@cpnl.cat.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!