Esteu aquí

Nova edició de parelles lingüístiques a l’Anoia, el Bages i el Berguedà

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
18/11/2014 - CNL Montserrat

Durant els mesos d’octubre i novembre s’ha iniciat el Voluntariat per la llengua a les diferents demarcacions del CNL Montserrat.

A principi d’octubre la Sala Felip de Calaf va acollir una xerrada informativa sobre el programa, després de la qual es van formar deu noves parelles lingüístiques

A final d’octubre la seu de Càritas Berga va ser el lloc de presentació de cinc noves parelles lingüístiques que, un cop conegudes, van fer la primera sessió de conversa en català.

A la ciutat d’Igualada, el 6 de novembre van presentar-se les 22 noves parelles lingüístiques d’aquesta nova edició que s’allargarà fins al febrer i que té per objectiu promoure l’ús del català entre els no-catalanoparlants. L’Espai Cívic Centre va acollir l’acte d’inici en què els participants van poder-se conèixer i acordar l’horari de trobades per conversar en català.

També es van presentar les activitats que s’organitzen per donar a conèixer altres àmbits de la cultura catalana entre els nouvinguts. D’aquesta manera s’ha previst visitar l'exposició Català, llengua d'Europa, assistir a la presentació del llibre 500 raons per parlar català, de David Pagès, i participar en taller de sardanes a càrrec de l’Agrupació Sardanista d’Igualada.

Una vuitantena de persones formen la nova edició del Voluntariat per la llengua a la capital del Bages. Dijous, 13 de novembre, es van presentar les 41 noves parelles lingüístiques que participaran en aquesta activitat.

A la sessió es van donar indicacions i també es va presentar el calendari d’activitats conjuntes que enguany inclou un taller de ioga en català a càrrec del voluntari lingüístic i professor de ioga Ramon Muntanyola i destaca la campanya d’Establiments col·laboradors, comerços que donen suport al programa i on els aprenents poden practicar català.  

 

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!