Esteu aquí

Inici de la 18a edició del Voluntariat per la llengua de Viladecans amb una visita guiada a la Torre del Baró

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
14/11/2014 - SLC de Viladecans

Voluntaris i aprenents van visitar aquest edifici emblemàtic i també el nucli antic de la vila

 

El passat 14 de novembre voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua de Viladecans van assistir a una visita guiada a la Torre del Baró a càrrec de Josep Lluís Gallardo, tècnic de l’Ajuntament i especialista en història de la vila.

La visita va començar a la sala de plens, on  el conductor de la visita els va parlar de la prehistòria i la història de Viladecans: ibers (amb un poblat no excavat sota l’ermita de Sant Ramon), romans (la vil·la de Sales és sota l’ermita de Santa Maria), visigots, àrabs, la baronia de l’Eramprunyà i d’altres exemples fins a arribar a l’actualitat. A continuació van anar a l’exposició “Pagesos i vilatans: Viladecans al segle XIX”, on voluntaris i aprenents van poder veure fotografies, mobles, eines i estris típics d’aquest període.

Malgrat la pluja també es va fer una visita comentada pel nucli antic de la població i es van poder veure sitges i façanes representatives de diversos estils arquitectònics, entre d’altres Can Modolell (exemple de modernisme juntament el jardí del mateix nom, les dues palmeres del qual són de la mateixa època) i les restes de l’antiga Masia de Ca n’Escuder.

Els assistents van mostrar el seu interès per les diverses parts de la visita amb preguntes sobre història, art i condicions de vida dels viladecanencs en les èpoques comentades. Josep Lluís Gallardo va afegir a les respostes algunes anècdotes de la història popular de la vila que van ser molt ben rebudes per tothom.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!